Födelsedagsfirande

Halloj i svängen!

Är lite dålig på att skriva här i veckorna märker jag, speciellt eftermiddagsveckorna. Blir inte så mycket tid över när man jobbar. Får väl bli några rader när man har tid helt enkelt.

I söndags var vi på födelsedagskalas. Det var Sannie som fyllde tre år. Det var trevligt, men varmt. Det blev fika och tårta på dagen och grillning på kvällen. Bröderna Eklund fick ju givetvis för sig att de skulle busa till det lite och satte igång och rakade varandras huvuden. Eller rättare sagt så rakade Andreas Alex huvud. Det kommer kort på det längre ner... Han blev alldeles förtjusande... (bör dock tillägga att allt hår åkte av sen så han ser inte ut nu, som på korten)

På kvällen, ungefär vid hemfärden, kom åska och regn. Men det var fortfarande varmt så in i helskotta. Niklas och Emma kom förbi på en kaffe och en te på deras färd uppåt i landet. De ville inspektera lägenheten och det lät som den blev godkänd.


Sannie blåser ut ljusen på tårtan/glassen


Det är kul att fylla år och käka maräng


Alex spelar badminton


Bröderna Eklunds bus:







Bad & Uno Spin

Halloj!

Igår var en underbar dag. Till och börja med åkte jag och Alex ut till Mårängen i Skärblacka och badade. Vi låg där och stekte i ungefär fyra timmar. Efter det var Milla härligt röd på magen och låren. Några dopp i det blå blev det allt.


Solen som brände


Alex ligger och njuter i solskenet


Jag börjar bli rastlös


På kvällen kom Crippa och Sara på besök. Vi bjöd på vin och lax med couscous. Sen spelades det givetvis Uno Spin. Alex vann, vilket ni kommer att få se eftersom han tog kort på protokollet. Alex och Crippa avancerade till Harrys framåt midnatt, medan Sara åkte hem och jag stannade hemma och röjde upp efter kvällens bravader.


Alex är sugen på att spinna


Alex går ut starkt (handlar enbart om tur)


Crippa och Sara


Alex försöker göra närmanden


Han fick en puss till slut


Slutresultatet


Me don't like loosing


Alex har hittat chipsen

Idag ska vi på kalas. Sannie fyllde 3 år igår. Efter det blir det ett kvällsdopp i Mårängen. Och imorgon är det dags för jobb igen... Längtar till semestern!

Trädgår'n

Igår var vi och käkade på Trädgår'n. Alex och jag tog bussen in till stan för att kunna intaga lite alkoholhaltiga drycker. Väl där satte vi oss ner vid ett bord ganska nära baren. Medan vi väntade på att Manne och Anna skulle dyka upp tog jag mig ett glas vin och Alex en öl och en kaffe. När de väl hade kommit beställde vi in mat. Jag åt givetvis bakad potatis med skagenröra, Anna en ceasarsallad och Alex och Manne en varsin hamburgartallrik. Det var gott! Sen blev det ett glas vin till och en drink, som hette Päronsöt. Den bestod av vaniljvodka och något mer, som jag ej minns. God var den i alla fall. Det märktes dock att jag inte hade druckit alkohol på länge för det steg åt huvudet ganska fort. Sen var jag ganska trött också efter att ha jobbat 10 timmar på dagen. Det var hur som haver en trevlig kväll med god mat och gott sällskap. Vid elva-tiden var vi trötta och beställde taxi hem. Det var en av våra åkare som kom. Han var så snäll att han skjutsade ut oss gratis. Det var nog för att jag hade hjälp honom lite under dagen på jobbet. Tjänster och gentjänster. Det är positivt att jobba på taxi i alla fall. Två gånger har jag kommit hem gratis nu.

Idag ska vi åka och bada på dagen. Sen ikväll kommer Crippa och Sara på besök. Det blir lite mat, vin och Uno. Hur mysigt som helst. Dock har jag ej köpt det nya Uno Spin än så det blir det gamla vanliga. Lite tråkigt, men det är ju skoj det med.


Alex och jag väntar på bussen in till stan


I väntans tider...


Alex med sin Falcon Lite


Anna njuter av sin Ceasarsallad


Manne med sin rosa bögdrink, som han tyckte det var pinsamt att beställa


Alex hade också en bögdrink, men den var gul (ser dock orange ut på fotot)


Jag och Manne i en djup diskussion


Alex är otrevlig, som vanligt


Anna och Manne myser


Sist men inte minst... ett myskort på mig och Alex

Tisdag är som måndag

Idag var min första dag på jobbet för denna vecka. Det var faktiskt inte så blodigt att ta sig upp ur sängen imorse. Värr var det att somna igår. Har iofs alltid svårt att somna på måndagkvällar efter nattjobb i helgerna. Men men... sover jag desto skönare inatt sen.

Det var mycket på jobbet idag. Eller egentligen inte. Bara att jag hade chaufförer som var iväg och gjorde annat än att köra det fordon de skulle köra. Och försvinner två eller tre bilar så märks det ganska mycket. och likadant blir det imorgon, då försvinner i alla fall en chaufför iväg på ett annat uppdrag.

Nu kommer Alex snart hem. Då ska vi ta en promenad bort till Willys hemma och handla lite. Han ville ha tacos ikväll och det finns ju naturligtvis inte allt hemma till. Även om vi var och handlade i söndag för att vi skulle slippa dessa småhandlingar (trodde jag ja). Jaja, jag får mig ju en ordentlig promenad med sällskap i alla fall och det är inte ofta så det gäller att tacka och ta emot när det bjuds. Tänkte ta med mig kameran och ta lite kort på vägen så jag har någonting att lägga in här.

Ska gå och byta om nu, men jag återkommer efter promenaden och handlingen. Möjligtvis före tacosen... eller efter. Den som lever får se.
_____________________________________________________________________________________________

Nu är jag tillbaka! Det var en mysig promenad i värmen. Köpte varsin glass att smaska på under vägen hem också.  Och sen hittade vi lite hällristningar så att Alex fick lite och titta på också. Här följer lite kort från vår tripp till affären.


Församlingshemmet vid Borgs Kyrka


Borgs Kyrka

Det blev bara två kort idag för internet är så segt så jag orkar inte vänta på att det ska ladda.
Nu ska jag se Allsång på Skansen. Men inget Midsommer blir det ikväll eftersom det går en timme senare pga VM-galan. Blir så sent om man ska vara uppe och se klart på det.

Sjung & var glad!

Då var det dags...

Nu ska jag alltså förstå mig på hur jag ska göra det här. Nåväl, skrivandet är ju inte så svårt, men allt annat. Men det kommer väl allt eftersom. Första inlägget får väl bli en liten test.

Är i alla fall ledig idag. Jobbade natt i helgen så då får man måndagen ledig. Skönt! Har inte gjort ett dugg vettigt än så länge. Förutom att bädda sängen och trycka igång diskmaskinen. Det är sol ute så när jag är klar med det här tänkte jag gå ut och lägga mig på gräsmattan med en bra bok och bara slöa. Gäller att passa på när solen.

Nu har det blivit en liten paus ifrån det här. Var ute och solade en stund, men det blev så himla varmt. Så efter ett tag gick jag in och lagade mat istället. Fisk med örtsås blev det. Smaklöst, men det gick att äta... Fisk är ej min specialité.

Nu försöker vi ladda upp lite bilder och se om vi lyckas denna gång.. (har fått be min kära syster om hjälp för att jag skulle förstå hur man skulle göra)


Vi börjar väl med en bild på mina två älsklingar
Börjar med en bild på mina älsklingar: Maggan och Alex




Huset vi bor i


Bilen vi kör...


Soffan vi sitter och slöar i om kvällarna


Farmors symaskin, som jag syr på


Alex telefonbänk som han har målat och gjort fin


Min inflyttningspresent jag fick av Alex


Här lagar vi mat


Här är vårt nya matbord, där vi äter maten vi lagar


Bänken där vi lägger allt skit, som man inte har någon plats för


Maggan har givetvis sin egen plats i köket


Sovrummet

Nu ska jag bege mig till sovrummet och sova för imorgon ska jag upp och börja jobba klockan sex... urk!

God natt!

RSS 2.0