En dag i Linköping

Imorse tog jag buss och tåg till Linköping. Väl där träffade jag Niklas. Han hade bilen inlämnad på service och ville ha sällskap medan han väntade på att den skulle bli klar. Vi gick runt på stan en stund. Sprang in i olika affärer för att undkomma regnet som stod som spön i backen vissa stunder.  Mellan skurarna lyckades vi hitta fram till Myrorna efter att Nicke hade sökt upp det på sin telefon. Men inga fynd införskaffades där.

När det väl var uppehåll och molnen skingrade sig lite började vår jakt på en mysig restaurang där vi kunde inta lunch. Jag konstaterade att vi hade tjugo minuter på oss innan lunchruschen startade och det antagligen skulle bli fullsatt på de flesta matställena. Vi bestämde oss för att gå lite utanför centrum för att hitta någon liten restaurang som så många kanske inte gick till. Detta resulterade i att vi gick vilse! De enda gatorna som fanns med på Niklas karta var Storgatan och Järnvägsgatan (tror jag). Vi kom dock en bit ifrån dessa. Efter en stunds vandrande så hittade vi vägen tillbaka in till centrum. Där hittade vi först en Thai restaurang där vi gick in och kollade läget. Den var väldigt liten och fullsatt så vi bestämde oss för att leta vidare. Vi hittade någon restaurang som hette Von Dufva, men vi kom fram till att det var en alltför steril miljö och gick således vidare. Det slutade med att vi satte oss ned på en grekisk restaurang med en varsin tallrik Husets kycklingfilé med grönsaksspett och givetvis tzatziki till. Det smakade väldigt gott. Vi var båda vrålhungriga, vilket märktes speciellt på Niklas, som besökte brödskålen lite då och då. Han var också snäll så att han bjöd mig på maten. Tack så mycket!

Efter maten knallade vi vidare ut på stan. Hittade en liten mysig butik med pyssel och pynt. Fanns jättefina antika ljus, men jag köpte inga. När vi var i denna lilla butik ringer de från Audi till Niklas och säger att hans bil var klar. Så vi begav oss till fots mot området Tornby. Där hämtade vi först bilen och sen åkte vi över till Ikea. Där köpte jag en kartong där jag kan ha mina Allt i Hemmet-tidningar och doftljus. Jag tror Niklas räknade ut att han köpte uppåt en 600 ljus. Konstaterade att dessa i alla fall skulle räcka fram till jul.

Sen begav vi oss hemåt Borg. Stannade till på macken i Klinga och tankade. Vi kom ungefär samtidigt hem som Alex. Väl hemma intogs kvällsmat i form av te och mackor. Sen satte vi oss vid datorn och tittade på lite roliga filmer på internet. Så mycket sjukt folk laddar upp!

Nu sitter jag här ensam. Niklas åkte till sin bror och skulle sova där inatt, medan Alex åkte in till stan och skulle spela innebandy. Har bytt i Maggans bur. Hon sprang som en tok runt om mig. Tittat igenom min nya Allt i Hemmet julspecial-tidning. Den fina servisen från Ikea var med i detta nummer också. Den heter Arv Bröllop och jag är himla sugen på den. Det skulle vara så snyggt att ha enhetligt i skåpen därnere. Men det skulle bli så dyrt att köpa 12 artiklar av varenda del. Vill ju åtminstone ha tallrikar och assietter i samma. Koppar känns som det kvittar. Det har vi ju Höganäskopparna och de funkar ju. Är ju vardagligt snygga. Mycket som jag skulle vilja ha nytt här hemma, men tyvärr är man ju inte miljonär så man kan ju inte köpa allt man vill ha. Snart kommer ju julen upp och i år har vi ju lite större yta att pynta. Några fler fönster att ha julgardiner i. Hittade ett par söta gardiner på Hemtex, som jag skulle vilja ha till köket. Med tomtar på! Tyvärr var det kanalkappor och jag är nog sugen på att ha några längder där. Men man kan ju ha kapporna över julen och sen fixa längder till efter jul. Julgardinerna är ju ändå inte uppe så länge. Häruppe kanske det kvittar med julgardiner. I alla fall i extrarummet. Där är vi ju aldrig. Och i vardagsrummet har vi ju redan en röd gardin så den kan kanske lika gärna hänga kvar över julen också. Så köket är väl prio ett i alla fall. Sovrummet möjligtvis. Men därinne vill jag definitivt ha längder eller sådana som jag har nu, som jag vanligtvis vet vad de heter, men just för tillfället står det still i huvudet. Struntsamma... man får väl se vad man hittar för skoj och vad man har råd med. Och vad Alex går med på. Men i köket vill jag ha tomtar på gardinerna, vad han än säger! Det hör till! Lite tråkigt att jag inte kan använda julgardinen jag brukade ha i köket i Skarphagen för den är väldigt fin. En gardin som jag har fått överta av mamma. Men nu har vi ju två fönster i köket och man vill ju ha likadana i bägge plus att fönstren här är mindre än det i Skarphagen. Så den skulle ju inte passa ändå. Vilket är väldigt tråkigt. Och sen vill jag ha lite juldukar. Skulle vara kul att hitta något i samma stil som gardinerna så det blir ett enhetligt intryck, men ändå vill jag ha det relativt stilrent samtidigt som det ska vara gammaldags hemtrevligt. Ja, jag har en bild i huvudet på hur jag vill att det ska se ut, men det är svårt att beskriva det i ord. Vi får väl se vad jag lyckas med. Får väl slänga upp några kort här när julen närmar sig och jag kanske har åstakommit (hur fasen stavas detta ord) något. Om det ej har kommer upp några så har antingen glömt bort att ta några eller så lyckades jag inte med det av någon anledning. Inte att ta korten alltså, utan att fixa till det som jag vill att det ska vara.

Oj, vad jag pratade på om det. Undrar om någon ens orkade läsa det. Jaja, ska väl vandra vidare i livets nyckfylla skeenden nu.

So long!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Hallo.Jo ja orka läsa det du skrivit.

Ha de gott,Kramis

2008-10-28 @ 15:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0