IKEA

Idag har vi varit på Ikea en sväng. Behövde nya fönsterlampor till sovrummet, då en av de vi hade innan ramlade ut på taket nedanför och gick sönder. Tänkte att jag skulle vädra lite här hemma då det var varmt och slog upp fönstrena allt vad jag kunde. Det blev världens korsdrag och lampan var tydligen inte så tung och gjord av glas så det gick i tusen bitar. Den som återstår har fått flytta upp i vardagsrummet och den röda som stod där har flyttat in i kaosrummet, alias gästrummet. Tycker om att flytta runt lite här hemma så att det känns lite nytt. Det inhandlades också en golvlampa till vardagsrummet. Alex har länge pratat om att ha en mindre läslampa i hörnet bakom soffan och idag hittade vi en som passade bra. I övrigt blev det också ett batteri till brandvarnaren, som började pipa efter energi häromkvällen. Och icke att förglömma, möbeltassar.


Så här såg fönsterlamporna ut som nu lyser upp i sovrummet. Det är likadana lampfötter som de vi har i köket, bara med en annan skärm, dock vit den med som ni ser.Och detta är då golvlampan. Enkel och snygg. Alex ville ha den röda egentligen, men jag var skeptisk så det blev en svart.

(bilderna är tagna från www.ikea.se)


Nu är det bara att beställa gardiner till köket också. Sen är det klart för denna gången, i alla fall fram till att jag får en ny idé, vilket antagligen inte kommer att dröja så värst länge.

Ha det gott!


Kryssning till Riga

Nu är vi tillbaka hemma efter en 40-timmars kryssning till Riga. Vi åkte med M/S Romantika, vilket var en hyfsat fin båt. Men man kunde ju ha bett om bättre service. Det var rysk besättning och frågade man dem någonting eller försökte vara trevlig när man handlade fick man enbart grymtande tillbaka samt att de vände bort blicken. De enda trevliga på den båten var personalen i restaurangen där vi åt, synd bara att maten smakade mindre bra.


Vi lämnar Stockholms hamn tillsamman med en Silja Line-båt


En riktig lyxkryssare lämnade hamnen samtidigt som oss


Alex skålade in semestern med en öl


Jag tyckte mest att det blåste kallt och att mitt vin smakade surt... (men det gäller att hålla humöret på topp)


Alex har gjort sig kvällsfin


Klänningen är fin, även om den ser ut som ett cirkustält på denna bild. Jag tänkte mig något graciöst, men resultatet blidde liksom inte som tanken :-)


RIGA


Alex kontrollerar kartan innan vi ger oss av båten
Vi åkte upp i ett torn och fick se Riga från högre höjd


Så här högt var det


Alex hittade en ny kompis


Vill man ha fina blommor så ska man åka till Riga och handla, det fanns hur mycket som helst längs gatorna. Både äkta och konstgjorda. Synd att jag inte kunde frakta med mig några hem...


Har man ej råd att renovera så kan man alltid hänga upp ett stort skynke så att det ser renoverat ut


Den här bilden är jag riktigt nöjd med. Den ser så rogivande ut med gubben, som sitter och fiskar. Det var dock lite synd att jag ej tog kortet lite senare (när vi redan hade gått förbi, men ändå kunde se gubben) för då satt det en katt precis bredvid honom och kikade.


Snart tillbaka på båten, men först....


...skulle vi inhandla lite sprit i slumkvarteren

Lite bonusbilder:


No comments needed on the last pics...

Sikken tur man har haft...

'


Grattis Farmor!!

Idag skulle Farmor ha fyllt år. Ett stort grattis till dig, Farmor, vart du än är. Du är saknad!!


Födelsedagskalas

Idag fyller min syster 28 år ung och vi var nere i Viken och firade henne. Hade kameran med mig, men tog aldrig några bilder, men här är en bild av henne (tagen en annan dag).Grattis igen, syrran!

Dagens fångst

Innan regnet började falla var jag ute i skogen och plockade blåbär. Fick ihop två liter på knappa två timmar. Och det finns MYCKET mer i skogen...Många blåa hälsningar från skogarna runt omkring Borgs Gård

RSS 2.0