Godaste sockerkakan

Ingredienser:
250g smör eller margarin
4 dl socker
½-1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl eller 1 dl graham + 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten eller konjak

Tillagning:
Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver och vatten och rör om väl. Häll smeten i en bakpappersklädd rund form eller smord och bröad hålform (2 liter). Grädda kakan i 175 grader ugnsvärme i cirka 55 minuter.

Stjälp upp kakan på galler efter ett par minuter och låt den kallna under formen.

 

Källa: Bonniers nya kokbok av Britt Sandquist-Bolin


Kommentarer
Postat av: Mamma

Mumsigt värre

2009-09-08 @ 23:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0