Lätta kanelbullar

Ingredienser:
350g extra fint vetemjöl
1krm salt
2msk strösocker
1tsk mald kanel
100g smör, smält, plus extra till formen
2 äggulor
2dl mjölk, plus extra till pensling

Fyllning:
1 tsk kanel
55g farinsocker
2 msk strösocker
1 msk smält smör

Glasyr:
125g florsocker, siktat
2 msk cream cheese, mjukrörd
1 msk smör, mjukrörd
ca 2 msk kokande vatten
1 tsk vaniljessens

Tillagning:
Smöra en rund kakform, ca 20 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper.

Blanda mjöl, salt, strösocker och kanel i en skål. Vispa ihop smält smör, äggulor och mjölk i en annan skål och rör ner blandningen i de torra ingredienserna till en smidig deg. Stjälp upp degen på ett stort ark lätt mjälat smörpapper och kavla ut den till en fyrkant, cirka 30 x 25 cm.

Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen. Rulla sedan ihop den. Skär degen i 8 lika stora bitar med en vass kniv och lägg dem tätt ihop i kakformen. Pensla med lite mjölk och grädda bullarna i 180 grader varm ugn i 30-35 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem och låt dem svalna 5 minuter i formen innan du tar upp och lossar dem från varandra.

Sikta ner florsockret i en stor skål och gör en grop i mitten. Lägg cream cheese och smör i gropen, häll över lite kokande vatten och rör om. Späd med mer vatten, några droppar i taget, tills glasyren täcker baksidan av en sked utan att droppa. Rör ner vaniljessens och ringla glasyren över bullarna. Servera dem varma eller kalla.








Källa: Njut av Muffins & Kakor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0