Gamla bilder i blandad kompott


Alex


Maggan

 
Maggan ute i det fria


Valkyria


Fredda och Carro


En golf och en skoda


Kortspel hemma hos Carro och Fredda


Klapp klapp syster yster


Alexander


Maggan


Svärfar och Svärmor


Henrik och Frida


En dröm har gått i uppfyllelse

Det slog mig att en av mina drömmar har gått i uppfyllelse. Jag sitter vid köksbordet med kaffekoppen i handen och tittar ut genom fönstret. Låter tankarna vandra fritt. Jag vänder blicken mot bordet och allt som ligger där, mina böcker, kollegieblock och datorn. Plötsligt slår det mig att en av mina drömmar/viljor var just det här. Att ha ett stort köksbord där man kunde sitta omgiven av arbete eller, ännu hellre, omgiven av familj och vänner. Enligt min mening är köket hemmets hjärta. Jag har alltid sagt att jag vill ha ett stort kök med plats för ett rejält matbord där man får plats att umgås. Och precis i detta nu så sitter jag i mitt stora kök, vid mitt stora köksbord. Jag kan inte låta bli att le. Att något så vardagligt kan betyda så mycket.


Bild från Google


Dumdator!

Datorn är paj igen.... Grrrrrr

Tävling!

Hittade en länk till en tävling hos Sara. Jag tyckte att den lät väldigt intressant och bestämde mig för att delta. Det man kan vinna är ett cupcake-kit från Lyckas med mat. Själva tävlingen finns att hitta på Kalasgott-bloggen

Tre av mina favoritsaker på sidan är:

Hushållsvåg - Salter

Mazarinformar

Oval gryta Matiere


Nu är det bara att hålla tummarna!

14 april 2010 - EFIT

09:00 Promenad


10:00 Äter frukost och kollar mail


11:00 Hänger tvätt


12:00 Sitter ute i solen och pluggar


13:00 Har precis ätit färdigt och läser en Allas-tidning


14:00 Pluggar


15:00 Farmar


16:00 Såg en massa tussilago på min promenad


17:00 Fortfarande på promenad, har kommit till Eneby


18:00 Matar Alex med en nötInte orkat

Har inte orkat skriva här på ett tag. Har haft annat att göra.

De nya bokhyllorna är på plats (bilder kommer när jag har kommit mig för att ta några).
Extrarummet är lite uppfräschat, dock inte färdigt ännu.
Matteprov 1 är avklarat.

Nu blir det kaffe...

Oseriös provtagning

Nu på morgonen/förmiddagen har jag varit uppe på Vrinnevi Sjukhuset för provtagning. Jag måste säga att jag fick en väldigt oseriös bild av stället. Detta tack vare de två sjuksystrarna, som skulle ta provet på mig. De flamsade omkring överallt och ingenstans. För det första presenterade de sig inte när jag kom in i rummet. Jag sätter mig i stolen och tar av mig min långärmade tröja så att de lättare ska komma åt att ta blod. Eftersom jag tidigare under morgonen har varit på Lovisamottagningen och tagit ut staven så har jag ett bandage om vänstra armen. Samtalet som följde efter det såg ut ungefär så här:

Sjuksyster 1: Vad har du gjort där??

Jag: Jag har varit och tagit ut.... (hinner ej längre)

Sjuksyster 1: En plupp!

Jo, precis! Jag har alltså tillbringat morgonen med att ta ut en plupp ur armen.

Sjuksyster nummer 2 studerar under tiden remissen, som jag har fått med mig och ser väldigt bekymrad ut.

Sjuksyster 2: Ska du verkligen göra det här provet?

Jag: Jo, det var vad läkaren sa

Sjuksyster 2: Jaja, det har ju inte jag med att göra

Hon knappar lite i sin dator under tiden som hon flinar och skrattar tillsammans med den första sjuksystern, som diskuterar med sig själv om det då kanske är bättre att ta blodprovet i den högra armen istället. Men hur ska detta gå till? Hon har ju alla sina nålar och rör på min vänstra sida. Detta löser sig dock genom att hon flyttar över sin stol till min högra sida och ber sjuksyster 2 att räcka henne sakerna hon behöver. När sjuksyster 2 gör detta så är det tydligen fel nål som används, enligt sjuksyster 1:s mening.

Sjuksyster 1: Åh, jag tyckte mycket bättre om de förra nålarna. Tycker verkligen inte om de här, men jag kör väl med den. Eller kan du sätta in den i armen åt mig??

Sjuksyster 2: Nej, det får du göra själv. Jag ska bara stå här och räcka dig provrören.

Sjuksyster 1: Jaha, ja då får jag väl göra det själv, även om jag inte tycker om det....

Såhär håller de på och käbblar en stund innan hon äntligen sticker mig i armen och tar de 6 rör blod hon behöver. När detta är klart går sjuksyster 2 tillbaka till sin dator och knappar lite. Sjuksyster 1 är då väldigt upprörd eftersom sjuksyster 2 trängs med sin stol och de fnissar. Jag reser på mig och tar på mig min tröja. Ingen säger någonting utan de fnissar glatt vidare. Jag frågar efter ungefär en halvminut om det är färdigt eller om de behöver något mer ifrån mig. De säger då att jag är fri att gå och skrattar.

Jag har inget emot att man skämtar och skrattar med andra på sin arbetsplats. Tvärtom, det behövs för att göra vardagen roligare. Men jag tycker ändå att man ska sköta jobbet professionellt, speciellt om man arbetar med människor och speciellt inom sjukvården. Kommer man dit så vill man bli väl bemött och bra omhändertagen. Framförallt så vill man känna sig trygg och det gjorde inte jag idag. Jag är ganska nervös när det gäller nålar och sprutor. Visserligen blir det bättre om någon tar bort min uppmärksamhet från det som händer, men det finns ju ändå gränser. Jag kände mig väldigt osynlig och icke-närvarande även om jag tycker att fokus borde ha legat på mig i den situationen.

Jag vill påpeka att jag menar inte att detta är hur det på sjukhuset överlag för det är det säkert inte. De flesta läkare/sjuksköterskorna som jag har träffat där har varit väldigt trevliga och proffessionella, men dessa två var det inte! De kanske borde gå en kurs om hur man bemöter sina patienter!?
Lilla fågel blå

Jag har haft besök i form av en liten fågel idag på morgonen. Hade öppnat fönstren här på övervåningen eftersom det var kokhett härinne. Satt framför datorn i vardagsrummet när jag hör att det börjar låta i extrarummet. Min första tanke var att någon blomkruka hade blåst omkull, men undrade även hur det skulle ha kunnat hända. Fönstret var inte mycket öppet och inte heller blåser det avsevärt mycket ute. När jag kom in så flög dock en liten fågel omkring därinne. Jag stängde dörren fort som bara den så att han inte skulle komma ut i de övriga rummen. När jag kikade in en stund senare var han borta så förhoppningsvis hittade han vägen ut själv. Lämnade fönstret öppet en stund till ifall han satt och gömde sig någonstans, stackarn.


Bild från GoogleAnnars ska jag åka till Sara idag. Hon hade hittade något nytt promenadstråk, som hon tyckte att vi skulle testa. Och ikväll ska jag som vanligt till Frida och Limo. Det blir en social och trevlig dag!

Tingeling


Hårfria benTestade Veet hårborttagningscreme förut idag. Hade odlat en mindre djungel på benen och tänkte att jag skulle testa något enklare alternativ än att raka. Denna var väldigt smidig och bra. Bara att stryka på, vänta i en minut, in i duschen och sen gnudda bort med svampen. Rekommenderas verkligen!


Ringar på matbord

När jag städade förut så upptäckte jag några mindre fina ringar på vårt köksbord och inte heller gick det att få bort dem. Tydligen så tålde det inte att en blomkruka stod på det. Trodde att ek var ett hårt träslag...


Vackert, eller hur?

I städartagen

Nu luktar det fräscht och rent här hemma. Har nämligen vårstädat! Slog även upp fönstren på vid gavel och släppte in lite vårluft. Det kan behövas för att vädra ut all instängd vintertristess.


Bild från Google


Nya gardiner

Igår hade jag en sådan dag då jag absolut inte ville sätta mig ner och plugga. Då passade jag på att istället använda dagen till att putsa fönster och byta gardiner. För ett par veckor sedan köpte jag ett par spetsgardiner på Tradera. Planerna för dessa var att de skulle hängas upp i sovrummet, men som vanligt har jag svårt att få det där arlset ur vagnen, vilket har lett till att de har legat inne i "bra att ha-rummet" ett bra tag. Igår hamnade de då äntligen på plats!

Jag tycker faktiskt att det blev relativt bra. Visserligen är det lite pensionärsvarning på dem, men jag tycker om känslan av gammaldags hemtrevlighet som de ger. Jag kanske ska ta patent på det uttrycket, eller vad säger ni? Tycker att det stämmer väldigt bra överens med hur jag vill inreda mitt hem. Det är bara synd att man inte är ekonomiskt oberoende så att man bara kan köpa vad man vill när man vill. Men det är klart, det är ju lite tjusning i att få bygga upp det gemensamma hemmet bit för bit.

I alla fall så ser gardinerna ut så här:

De blå kuddarna på sängen ska så småningom få klädsel på sig, men har ej kommit så långt än. (Det är det där arlset som sitter fast i vagnen igen)


Det känns lite tomt runt om fönstren, men det är nog bara för att jag inte är van att ha kappor. De senaste åren har jag haft panelgardiner eller bara vanliga längder. Jag vänjer mig nog efter ett tag. Det blev klart mycket ljusare i rummet i alla fall, vilket jag ser som positivt.


För ett par veckor sedan sydde jag även klart gardinerna till köket. Kommer inte ihåg om jag har nämnt det eller visat upp den här på bloggen, men här är de:


Bilderna är som vanligt mörka och tråkiga, men det blir så med min kamera inomhus och sen är det svårt att ta kort mot fönstren och få det bra. Men jag hoppas att ni ser någorlunda hur de ser ut. De som är mer intresserade är välkomna hit på en kopp kaffe och lite struntsnack!

Har ni inte tänkt på det redan så kan jag ju påpeka att jag har bytt ut alla mina fönsterblommor till orkidéer på undervåningen. Tycker att de passar in i den "gammaldagsa hemtrevlighets-känslan" som jag vill förmedla i mitt hem. I köket har jag några med en grönaktig nyans och i sovrummet står de vita. Vill dock hitta några fina nya krukor till dem, men kanske måste rensa ut bland de gamla först.

Nu ska jag göra lite nytta i form av att byta i Maggans bur och sedan stryka jobbskjortor samt örngott.

Tjo och tjim!

Påskhelgen i bilder


Alex är lycklig över påskmaten


Carro likaså


Mamma skålar


En lat en


Lek


Carro och jag höll oss på säkert avstånd


En trött liten misse


Smörgåstårta


Quassi och Hemme

Påskhelgen 2010

Det är redan april. Vart tar tiden vägen? Det går så otroligt fort. Tyckte nyss att det var nyår, men det var tydligen fyra månader sedan. Jaha, okej då.

Hur som helst så har det varit påsk i helgen. Skärtorsdagen inleddes med jobb och avslutades med partaj. Frida, Anna och jag behövde alla en redig Girls Night Out. Framåt småtimmarna joinade dock Alex, Henrik och Anders. Jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge som jag gjorde under denna kväll/natt. Att bara sitta och prata på en bar över ett glas vin/öl är helt och hållet underskattat. Det blir helt klart mer socialt än att bara hoppa omkring på ett dansgolv och knappt höra vad någon säger. Men det är klart, vad är en skärtorsdagkväll utan Balkan på Palace?? Yeh....

Långfredagen blev slapp. Grabbsen åkte hem och vi åkte in till Frida och Limo. Pizza intogs. Inte mycket mer med det egentligen.

Påskafton jobbade jag och konstaterade att det finns många roliga människor. När klockan väl var slagen var det bara att bege sig hemåt och packa bilen. Det blev några vändor upp och ner för trapporna. Bra motion i förebyggande syfte (om man tänker på all mat och godis som intogs under helgen). Färden gick till Sjögärdet i Valdemarsvik, alltså till svärföräldrarna. Där blev årets första grillning ett faktum. Mums!

Påskdagen var vi bjudna på påskmiddag i Björkeberga. Underbart gott! Och som vanligt så spelades det en hel del kort. Fredrik hade även med sig sin radiostyrda bil, som grabbarna var ute och lekte med. På kvällen blev det smörgåstårta a'la mamma Olsson. Den godaste smörgåstårtan jag någonsin har smakat!

Annandagpåsk pluggade jag lite med hjälp av Alex. Vi åt lunch hos mamma och pappa för att sedan bege oss in till stan. Alex skulle dock till Linköping och se på hockey. Jag åkte hem för att sedan åka in en sväng till Frida. Ta en kaffe i köket med Olle och henne, självklart var också Limo med och pockade på uppmärksamhet. För att sedan åka ner till Gamla busstationen och hämta Alex och Manne. Därnere var det två väldigt creepy killar. Jag backade in på långtidsparkeringen och ställde mig så att jag hade bra uppsikt över busshållplatserna. De här killarna stod borta vid en av hållplatserna och stirrar bokstavligt hela tiden mot mitt håll. Jag tycker genast att de är obehagliga och trycker på låsknappen! Sedan börjar den ena dra sig närmare bilen bit för bit. Jag försöker att hålla uppsikt över dem utan att titta rakt på dem. Han går och ställer sig bakom en bil lite längre bort och efter någon minut följer den andra snubben efter. Hela tiden är deras blickar vända mot mig. Jag plockar upp mobiltelefonen och ringer Alex. Tänkte att de kanske håller sig borta om jag ser en aning upptagen ut. Konstig tanke egentligen, men... Då jag pratar med Alex kommer deras buss precis och jag åker förbi killarna bort till hållplatsen där killarna ursprungligen stod. Låser upp dörrarna och stressar in grabbarna och gasar fort som faesen därifrån. Hela tiden står de och verkligen stirrar på bilen. Även om detta inte var något allvarlig eller uppseendeväckande så blev jag skitskraj. De här människorna var verkligen skräckinjagande för mig och väldigt obehagliga. Det är tur att man kan låsa bilen innifrån med ett enda tryck. Kan erkänna att jag alltid har dörrarna låsta när jag är ute och kör nattetid. Känner mig mer säker då.

Idag är påsken över och jag har ingen lust med någonting. Har putsat fönstren på undervåningen, men mer har inte blivit av, förutom fyra tvättar och lite matlagning. Pluggböckerna ligger kvar där jag lämnade dem förra gången... Hjärnan säger NEJ! Får ta upp dem imorgon och arbeta dubbelt så hårt och fort då. Funderar lätt på att ta en promenad igen (var ute på en imorse). Får se var orken bestämmer sig för...

Tjingeling


Ahmed The Terrorist


Glad Påsk!

Glad Påsk allihopa! Hoppas att alla har det bra i vårsolen!


Igår fyllde dessa godingar 11 år

GRATTIS TILL DEM!

RSS 2.0