Lantbröd



FÖRDEG
3 dl vatten
25 g jäst
3 dl rågsikt

EFTER ETT DYGN
7 dl kallt vatten
2 msk salt
1 msk malen spiskummin
½ dl raps- eller olivolja
2½ liter rågsikt

GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop fördegen. Var noga med att jästen löser sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn. För ännu mustigare smak kan man vispa i ytterligare ½ dl vatten och ½ dl rågsikt och låta stå ännu 1 dygn.

Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 1½-2 timmar.

Baka ut till två fina bröd: Gör tjocka plattor som du rullar ihop och lägger på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Jäs i 30 minuter medan ugnen värms till 250-275 grader.

Snitta bröden och sätt in dem nederst i ugnen. Spraya uppe och nere med vatten. Stäng ugnsluckan och sänk till 200 grader.

Grädda bröden i 45 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Bröden går utmärkt att frysa.


MITT BETYG
 
av fem möjliga
Det var en konstig bismak

ALEX BETYG
av fem möjliga!!!!!


Kommentarer
Postat av: Alex

Ja det var en bismak, en salt bismak som var mycket god! Jag är helnöjd och önskar mig en sådan macka varje dag tacksåmyckethejdå



Puss

2010-05-28 @ 10:48:47
Postat av: Sara

Ser väldigt fina ut iallafall! :) Ska nog testa att göra själv eftersom det var så lätta ingredienser. Är det inte spiskumminet som spökar med smaken då? Det har man ju i tacokrydda. :P

2010-05-29 @ 00:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0