Uppe med tuppen!

Vaknade klockan 05.42 imorse. Petade till Alex, vars buss går strax efter sex. Försökte somna om, men gav upp efter redan tjugo minuter när jag kände att det var ändå ingen idé. Tankeverksamheten hade satt igång så då var det bara att sätta igång rent kroppsligt också.

Började med att diska. Alltid skönt att bli av med det. Älskar att ha det rent och snyggt i köket. Sedan sprang jag ut med soporna, tog vägen förbi tvättstugan för att se om den var ledig. Det var den! Snabbt som ögat bokade jag tiden och sprang upp och sorterade ut underkläder och handdukar, som jag brukar tvätta därnere för att kunna tumla. Alex har länge stört sig på en död blomma som har stått och tagit upp plats i hallen så jag bar ut den och delade upp den i kompostpåsar för att slänga. Måste bara påpeka att det regnade ute!

När det var klart gjorde jag i ordning frukost och gick upp och satte mig en stund vid datorn. Under tiden skrev jag på inköpslistan. Jag insåg att Willys öppnade redan vid åtta så vid åtta stod jag utanför Willys Ingelsta och ville in. Det var jag och pensionärerna, som shoppade loss.

Jag kom på att jag måste ju ha något gott och bjuda min gäst på. Sara kommer nämligen hit och hälsar på idag. Så jag satte igång att baka en kladdkaka. När jag ändå var i farten så förberedde jag Lantbrödet, som jag ska testa att göra. Fördegen ska stå och jäsa i ett dygn så det är bara att ta tag i imorgon igen. Medan kladdkakan stod i ugnen passade jag på att hoppa in i duschen så att jag inte luktar skunk när hon kommer. :-)

Nu väntar jag bara på att Sara ska komma. Ska nog gå ner och sätta mig och virka lite. Maggan pockade på uppmärksamhet förut så jag ska ta ut henne på köksgolvet.

På återseende!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0