Internetpaus

Den närmsta tiden kommer jag nog inte att kunna blogga så mycket då vi inte kommer att ha något internet. Det tar några veckor innan de kan koppla in det.

Imorgon blir det att jobba. Det ska nästan bli skönt att gå dit och få lite semester från kaoset här hemma. Har väl fått ner det mesta i kartonger, men lite finns fortfarande kvar uppe. Dock sitter jag nu i soffan med gott samvete för jag har hållt på hela dagen och är precis slut.

På lördag är den stora dagen då vi byter hem. Då får vi se hur det går med det omtalade pianot.

Nu ska jag se på Idol!
På återseende


Ägare till ett hus

Idag har jag och Alexander blivit husägare. Vi var ute en sväng direkt efter att vi hade varit på banken. Det var en härlig känsla att för första gången få gå in i sitt alldeles EGNA hus.

Det roliga var också att vi hittade ett till rum, som vi inte hade en aning om.

Det är ett litet utrymme bakom de övriga garderoberna i sovrummet


Detta är min "walk in closet". Jag ska göra den så mysig!

Vår första middag i huset bestod av en pizza äten på två flyttkartonger


Alex gjorde även en liten gullig hörna


En lite mindre rolig detalj är att Saaben är trasig...igen. Den säger bara "klick klick" när man försöker starta den. Indikationslampan för motorfel lyser. Wonderful!

Imorgon (om de inte ringer från jobbet) ska jag ta tag i den allra sista packningen. Kanske att jag tar en sväng ut till huset och kikar lite.

:-)


Maggan leker snigel

Maggan kände sig nog en aning frusen när hon bestämde sig för att ta med sig hela höhögen (på rumpan) fram till matskålarna:




Lilla Maggan har även fått antibiotika. Farbror doktorn tyckte att hon var lite tjock.... Hon är en stadig liten dam på 1,3 kg. Så länge hon inte mår dåligt av det så kan hon få vara lite tjock, tycker jag!


Make Up Store-kväll med Sara

På eftermiddagen tog jag racergolfen och brassade in till stan för att möta upp Sara. Hon hade nämligen bjudit med mig på en klubbkväll på Make Up Store och det kan man ju inte tacka nej till. Jag har redan shoppat alldeles för mycket så jag hade bestämt mig för att INTE köpa någonting. Ni får se hur den planen gick lite längre ner.

Sagt och gjort, mötte jag upp Sara. Först blev det en fika på Fräcka Frökens. Åt en veggomacka med avokado och keso. Den är bara för god. När vi väl satt där så plockade Sara fram kameran och det blev en hel del fulkort. Jag kan tyvärr ej ge er något smakprov eftersom hon har bilderna. Men om jag känner henne rätt så lär de komma till känna på ett eller annat sätt i alla fall.

När vi hade fikat färdigt och skrattat så högt så alla andra gästerna var trötta på oss gick vi vidare. Sara hade lite erbjudanden på olika affärer som hon hade tänkt att utnyttja. Sen är det ju obligatoriskt att besöka en eller annan skoaffär och dregla lite. Denna gång blev det Deichmann (eller vad den heter). Inga skor blev det, men ett par ursöta tofflor. Jag har hört ryktas om att det är kallt att bo i hus så det är bäst att förbereda sig.


Visst är de snygga!!

Sen var det äntligen dags för klubbkvällen. Tjejerna började med att demonstrera en sminkning i det nuvarande temat "extreme". Det ser så enkelt ut när de gör det, men själv misslyckas jag alltid. Speciellt med ögonskuggan. Blir aldrig snyggt. Det kan liknas med en blåtira när jag väl försöker.

Jag klarade mig nästa ifrån att handla. Jag köpte en tvål med lemongrass, som är fenomenal mot hudproblem. Jag har ju mina eksem på axlarna och sist jag använde denna tvål så försvann de så jag hoppas på liknande resultat denna gång. Sen hade jag turen att vinna på lotteriet. Jag fick en liten necessär, ett läppstift, en ögonskugga och en tvål med doft av lavendel. Tvålen gav jag bort till Sara eftersom jag ej gillar lavendel. Av henne fick jag en ögonskuggsborste, som hon redan hade.

 

Jag är supernöjd med dagen och sällskapet!
Alltid lika kul att följa med Sara till en sminkaffär. Hon är väldigt duktig och hjälper gärna till när man har frågor. Jag sa att jag får lägga upp en sminkbuffert och sen får vi gå och handla så får hon lära mig lite.

Imorgon ska jag och min älskling storshoppa....


Imorgon

Imorgon är man husägare


De sista förberedelserna

Snart går flyttlasset från Borgs Gård till Thorstorp 1.
Vi pysslar med de sista förberedelserna och stressar vidare med den sista packningen.

Idag har jag sagt upp mitt medlemskap på hyresgästföreningen, tagit bort E-faktura på mobilräkningen och gjort adressändring på Lovefilm.

Alex har ringt Glocalnet och begärt flyttning av vårt abonnemang gällande telefon och internet. Vi har fått ett nytt telefonnummer, men det tänker jag inte lägga ut här av självklara anledningar.

Vi kommer att få lite grejer av de som flyttar från huset nu, så som gräsklippare och lite andra nödvändiga saker som behövs när man har hus. Bland annat har vi även fått överta hans abonnemang på Viasat och hans parabol. Alex är överlycklig över detta eftersom det innebär att han kommer att kunna se på fotboll igen.

Planen för flyttdagen är upplagd. Åtminstone när vi och var vi ska ses (haha). Sen får det väl gå utav bara farten. Efter våra beräkningar är vi 8 personer utan värre skavanker än att vi kan springa i trappor så det ska nog gå bra.

Nu ska jag lämna över datorn till herr Eklund, som vill köra FM. Själv ska jag se på Det Okända.

Over and out


Kartonginferno


Så här ser det ut hemma i vårt kök för närvarande.
Behöver jag ens säga att jag är trött på det...


Lidingöloppshelgen

I fredags hade både jag och Alex tagit ledigt från våra respektive jobb för att åka upp till Stockholm. Det var dags för lite shopping. Och när Alex ändå skulle upp och springa Lidingöloppet på lördagen så passade vi på.

Jag har tyvärr inte fotat grejerna jag handlade. Jag köpte ett par leggings i skinnimitation på Vero Moda, två tunikor på Manhattan och ett par träningsbyxor på Stadium. Jag hade planerat att handla mer, men timmarna gick och mot slutet av dagen så tog orken slut. Så då var det mysigare att gå och sätta sig på ett café i gamla stan för att invänta Mattias och Klara.


Alex sitter och funderar över sina kungliga gener


Just me


Kaffe kaffe kaffe


Alex var spydig så jag ville ej prata med honom

På kvällen mötte vi upp Mattias och Klara för att gå och äta lite middag. Det blev plankstek! Mums!

På lördagen var det dags för Lidingöloppet. Vi gick upp och åt en maffig hotellfrukost. Sedan begav vi oss mot Lidingö.


Alex gör sig redo


Mattias och Klara gör de sista inköpen innan loppet


De tittar på varandra och tänker: "Vad har vi gett oss in på?"


Här är de fyra löparna: Åsa, Mattias, Andreas och Alexander!


Här har han kommit i mål efter 3 mil i terrängen!
Jag är oerhört stolt över honom och hans prestation!
Vill bara lägga in ett "in your face" till alla de som tvivlade på att han skulle klara det!


Två stolta, men trötta, löpare

Har sagt det 100 gånger och kommer säkerligen att säga det 100 gånger till
JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG, ÄLSKLING!!! DU ÄR BÄST!
LOVE YOU!!

Måste ju bara påpeka min egen prestation under lördagen. Jag var nämligen chaufför på vägen hem och lyckades ta oss oskadda genom Stockholm. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv med!

Favorit i repris nästa år!?


:-( och :-)

Känslan att vi ska flytta från Borgs Gård börjar sjunka in. Jag är glad över att vi har köpt hus och att vi ska få ett eget nytt hem att pyssla och dona med, men jag är ledsen över att flytta härifrån. Jag kommer på mig själv med att tänka tankar som att "på söndag är det sista gången jag tvättar i tvättstugan", "om mindre än två veckor kommer detta inte längre att vara hem". Och för att vara uppriktig så bringar detta en tår i ögat. Jag har trivts så otroligt bra här. Jag glömmer aldrig den känsla jag fick direkt när jag klev in i köket här för första gången. Jag var hemma! Jag fick en liknande känsla när vi klev in i huset och på något sätt kändes som att det var menat att vi skulle bo där, men det är ändå inte riktigt samma grej. Jag hatar att jag inte riktigt kan förklara. Men för att sammanfatta det kort så:

JAG HAR VERKLIGEN ÄLSKAT ATT BO HÄR OCH JAG KOMMER ATT SAKNA DET!

Jag tror att det är bra att flytten sker snabbt. Flytta ena dagen, städa andra dagen och lämna in nyckeln tredje dagen. Då hinner jag inte tänka så mycket och utan att jag vet ordet av så kommer jag att vara härifrån.

Men jag är övertygad om att jag kommer att trivas i huset och älska att bo där med. Så ni ska inte tro att jag inte vill flytta för det vill jag. Jag blir bara lite melankolisk. Jag var likadan när jag skulle flytta ifrån min älskade etta på Repslagaregatan. Jag får fortfarande en leende på läpparna varje gång jag går förbi min gamla port där.

Jag vet, jag är knäpp! Men det bjuder jag på.

Trots allt mitt gnäll så ser jag fram emot att flytta. Det ska bli roligt att komma i ordning och få inreda. Extra roligt ska det bli att få måla om i alla rummen och få sätta sin egen prägel på huset. Och att ha en egen trädgård att pyssla i. Det finns en hel del planer och funderingar på vart vi ska ha ett trädgårdsland och några rabatter. Vart torkvindan ska upp och vart man första gången på våren ska ta koppen kaffe.

Inte att förglömma. Maggan kommer att få ett helt nytt kök att springa runt i. Det ska bli kul att se henne första gången man släpper henne lös och hon får undersöka. Jag tror att hon kommer att trivas jättebra! Till sommaren ska hon även få en ny utebur så att hon kan vara ute och käka gräs.

När allt kommer omkring så kommer detta att blir kalas!!!

Tjillevippen!


Partylite

Idag har jag varit på ljusparty hos Sara. Älskar dessa små partyn med fina ljus och massor av goda lukter. Jag lyckas alltid handla för mer än vad jag har tänkt. Jag köpte tre paket teljus med olika dofter:

Vita snöbär
Söta bär, äpplen och frukter håller sig färska i vinterns friska luft samtidigt som en nypa vanilj och mysk skapar värme. Det är det bästa av två världar!

Vintermorgon
Doften påminner om den fräscha vinterskogen med snötäckta granar, tallar och enar. Doften tar dig på en resa till den rofyllda snötäckta skogen.

Kryddig äppeldricka
Doften av äppeldricka som har fått sjuda långsamt på spisen med kryddiga inslag av kanel, muskot och nejlika.Det perfekta sättet att värma sig en kylig höstdag.

Jag köpte även ett teljushus med hoppingivande ord från hela världen på.

Det är det huset längst till höger, som jag har beställt.

Bilden och text i kursiv stil har jag lånat från Partylites hemsida.

Jag passade även på att boka ett eget party. Så nu gäller det att bjuda in en massa gäster.


Födelsedagsfirande

Idag har dagen spenderats i Björkeberga. Vi har firat hela tre födelsedagar. Vi som har fyllt år är Mamma Monica, Alexander och jag själv. De ärade gästerna bestod av familjen Olsson med bihang.

Jag började dagen med en kort morgonpromenad i mina gamla hemtrakter. Jag blev mycket nostalgisk när jag gick grusvägarna fram.


Jag gick den gamla hederliga "lilla rundan"


Bönderna har varit flitiga


Här är mitt barndomshem

Mamma och pappa var, som alltid, underbara värdar och bjöd på hembakade kakor, tårta och smörgåstårta!

Jag har inte tagit några bilder av vad vi fick och inte orkar jag ordna med det nu heller, men lovar att jag ska lägga upp det framöver. Om ni är nyfikna, vill säga?

Och självklart var lilla Maggan med och håll ordning på oss alla

Hon smaskade på en hel tomat, som hon fick av mormor


Hon passade även på att mysa med mormor

Tack till min underbara familj för en toppendag och tack till alla mina vänner som har hört av sig, dagen till ära!

Jag är otroligt lycklig över att så många har hört av sig och grattat mig på min dag! Jag är verkligen lyckligt lottad med en massa fantastiska människor runt omkring mig!


GRATTIS TILL MIG!

För 27 år sedan damp Guds gåva till mänskligheten ner.

Grattis till mig!



Dagen spenderas hemma hos mamma och pappa och vi har hela tre födelsedagar att fira. Nämligen Alexanders (8/9), mamma Monicas (13/9) och min (NU).

Grattis till oss!


Grattis Mamma

Igår fyllde min kära mamma år!

Grattis!




Ingen EFIT

Jag hade tänkt att medverka i EFIT idag, men min chef tyckte annorlunda. Med andra ord så har jag jobbat idag så jag har inte kunnat ta några kort.

Idag fick jag frågan om jag vill lära mig "städet" på jobbet. Jag sa ja. Det är ju en erfarenhet till och det kan man ju aldrig få för många av.

Imorgon är det jobb igen och på söndag fyller jag år.

Hopp och hej!


Chokladcupcakes med After Eight-frosting



När jag var inne och luskade på Saras blogg hade hon en bild på ett par cupcakes hon hade gjort och jag bad genast om receptet. Jag älskar After Eight och dessa godingar hade en frosting med After Eight i. Det var ju bara för självklart att jag skulle testa!

Så fruktansvärt goda blev de! Väldigt söta, men åh så mumsiga!

Är ni intresserade av receptet kan ni klicka in på Saras blogg och begrunda.


Kalas

Idag har det hållits kalas här hemma i Borgs Gård. Alex har fyllt 27 år och jag fyller om en vecka.


Fika bjöds det på


Den absolut sötaste gästen, Emilia


En del av familjen Eklund

Vi fick:

En blomma av Therese och Andreas


En teckning målad av Sannie


En stekpanna av Therese och Andreas


Ett trädgårdsset av Marlene och Magnus, av dem fick jag också presentkort på Kappahl


En klocka av Ewa och Bho

Vi tackar familjen Eklund för besöket och alla fina presenter!


Ajaj ont

När jag satt i kassan på jobbet igår kände jag en smärta komma krypande i nedre delen av ryggen. Tänkte att jag satt snett eller någonting och ändrade position. Smärtan gav däremot inte med sig och sitter fortfarande i. Vissa stunder gör det så ont att jag knappt kan räta på mig. Jag hatar att ha ont och speciellt när jag inte vet varför. Tror inte att det är någon sträckning för det är liksom inte i muskeln det gör ont, utan det är som magont fast på sidan... Konstig förklaring, men vet inte annars hur jag ska förklara det. Ont gör det i alla fall.

Hoppas att det går över snart för det är inget roligt att gå omkring som en gammal 80-årig tant. Och inte går det bra att packa och styra när man inte är rörlig.

Suck!!!

Annars så har jag bakat muffins nu på eftermiddagen. Började med After Eight-cupcakes, men gjorde ej klart dem. Har frostingen kvar och den fixar jag imorgon innan gästerna kommer.
Minimuffinsen blev misslyckade. Först svämmade de över och sen sjönk de ihop. Alex blev glad för då får han äta hur många han vill.

Vi får väl se om jag lyckas med frostingen imorrn (annars blir det inga After 8-isar på kalaset heller).

Nu ska jag fortsätta se på film


Urgulligt

Detta kan få mig att börja gråta. Han blir så glad över att återigen få träffa sina hussar!




MÄKTIGT!

Headset till mobilen

Jag har redan fått min födelsedagspresent av Alex.
Han hade skickat efter den och det var inte direkt svårt att lista ut vad det var för någonting för på paketet stod det mobiltillbehör. Och givetvis föll det sig så att det var jag som hämtade posten den dagen.



Jag har alltid haft problem med de vanliga hörlurarna, som följer med, för de sitter aldrig kvar i mina öron. Dessa är lite smalare och går att trycka in lite längre. Så nu kan jag ha musik i öronen när jag är ute och går. Jag kan även prata i telefon när jag kör bil utan att utgöra en alltför stor trafikfara.

Tack, min snälla älskling för den fina presenten!

Synd bara att jag jobbar imorrn så att jag inte kan ta med mina nya hörlurar på en promenad :-)


Tråååååååååååååkigt

Jag är ensam hemma och jag har tråkigt!

På dagen har jag roat mig med att packa. Har även tvättat lite. På eftermiddagen tog jag en långpromenad. Nu på kvällen har jag bara suttit här framför datorn och ugglat. Har sökt lite jobb och kollat runt på lite bloggar.

Nu funderar jag starkt på att krypa ner i sängen och läsa Borta med Vinden. En mycket bra och spännande bok. Den var en aning svår att komma in i på grund av att språket är lite gammeldags, men nu flyter texten på. Det tar bara en stund att vänja sig.

Imorgon blir det att fortsätta med packningen. Har även tvättstugan så då blir det att tvätta underkläder och handdukar. Skulle hellre ha åkt och grattat Sara, men känner mig en aning stressad inför flytten så jag avböjde. Ska gottgöra dig för det, Sara!

God natt och Sov gott!


Grattis Alex

Idag säger vi Grattis till Alexander, som fyller 27 år!


En dag i packandets tecken

Idag är jag ledig från jobbet. Min huvudsyssla för dagen är att packa. Börjar känna mig en aning stressad inför flytten. Det känns inte som att vi ligger i fas med att få ner alla grejer i kartonger. Och tydligen är det bara en av människovarelserna i detta hushåll, som verkar vilja packa ner och ta med sig sakerna...


Maggan hjälper till med glädje. Hon tycker att det är kul att ha en massa saker att springa runt. Sen går det ju även bra att äta upp tidningspappret, som matte använder att slå in grejerna i!

Back to the packning!


Skogens guld

Vad gör man bäst av en bakfylledag?
Man ger sig ut i skogen och letar kantareller och kantareller, det fanns det!

Parkeringsvakter:








Fikapaus:




Dagens fångst:




När vi knallade runt därute i skogen kom jag på att jag vill ha en svampbok. Det skulle faktiskt vara kul att veta om några andra ätliga svampar. Det enda man plockar i ju kantareller.


RSS 2.0