Pyssel med gardiner och blommor

Förmiddagen spenderades på Centralbadet i Norrköping. Först ställde jag mig på crosstrainern för att sedan gå vidare till ett Zumba-pass. Till Zumban kom Sara. Det var ganska länge sedan vi sågs nu så det var roligt att få se henne, även om vi inte hann prata så mycket. Men fy, så jobbigt passet var idag. Kul är det i alla fall. Jag älskar verkligen den träningen!

Sedan bar det av hemåt för att laga lite pastasås. När jag sitter där och äter i godan ro så knackar det lätt på ytterdörren och någon rycker i handtaget. Vem kan det vara? Hade noterat att grannen inte var hemma när jag parkerade bilen och kunde inte tänka mig att någon av de övriga grannarna skulle rycka i handtaget. :-)
När jag kom fram till dörren såg jag först ingen, men vid en närmare titt såg jag min kära mor stå därute. Det hade jag verkligen inte väntat mig så jag blev jätteglad. Med sig hade hon ett DOT-spel, gamla tidningar och havrekakor.

För mig var det tur att hon dök upp när hon gjorde eftersom jag hade planerat att sy gardiner under eftermiddagen och hade lite problem med hur jag skulle göra. Så nu fick jag experthjälp på plats så det gick väldigt snabbt och smidigt att först sy och sedan få dem på plats.


Så blidde det. Den var lite kort på "höjden" (eller vad man ska säga), men det får duga!

När mamma hade åkt vidare, hon skulle till Jysk och Willy:s, så satte jag upp de forna köksgardinerna i vardagsrummet.


De passade bättre här

När det var klart så hade jag ingen lust att sluta pyssla så jag fortsatte genom att sätta om lite blommor. Hade jag varit smart att jag kunnat tagit före och efterbilder, men ni får hålla tillgodo med enbart efterbilder.


Min ankfot, som har funnits med ända sedan jag flyttade hemifrån


Någon liten grön växt, som jag inte vet vad den heter.


Dessa har jag inte satt om, men jag köpte dem i förra veckan.

Nu har jag pysslat klart för idag och lutar mig tillbaka i TV-soffan!


EFIT 2011-03-26

Dags för ännu en EFIT då.


08:00 Dags att gå upp


09:00 Konstaterar att det kommer att bli en solig dag

10:00 Missade att ta ett kort


11:00 Lagom rosig om kinderna efter träningen


12:00 På väg hem


13:00 Alex gör sig dum


14:00 Sitter och njuter i solen


15:00 Tar ett varv i trädgården och försöker att förmå Alex att INTE klippa ner varenda buske han ser


16:00 Lockar håret


17:00 Kom på att vinterpälsen på benen fortfarande satt kvar. Hög tid att ta bort :-)

Nu avslutar jag min EFIT-dag eftersom jag ska in till stan och äta middag med mina arbetskollegor. Men det är mycket möjligt att det kommer att tas många kort (fler än ett i timmen) som kanske kommer att komma upp på bloggen under de kommande dagarna.

Ha en fortsatt bra dag!


Gardindags :-)

Jag vet att ni tror att jag inte gör annat än beställer gardiner, men faktum är att jag inte alls har många gardiner att byta med. Ännu mindre sen vi flytta och jag fick fler fönster att fylla. Nu har jag i alla fall beställt ett par nya gardiner till köket.



Denna söta blev det. Jaja, det kanske inte är det mest moderna att ha kappa, men jag tycker om det! Då kan man ha en massa fint på fönsterbrädan utan att det skyms av en gardinlängd. :-)

Dock kom jag inte upp i lägsta beställningssumman med dessa så då passade jag på att beställa lite hunddukar också. Kan vara skönt att slänga ett par gamla och urtvättade och hänga in fräscha nya.

Nu är det bara att vänta på paketet....

(Bilden är lånad från Jotex hemsida)


Gräsänka till helgen

Äntligen helg!

Ikväll när jag kom hem från jobbet slog jag mig ner med en kopp te och ett par mackor framför Lets Dance. Jag råkade gå förbi hyllan med röror på i affären så en burk med skagenröra kom med hem och passade perfekt på mackan.

När kvällsmaten var uppäten bestämde jag mig för att lyxa till det lite genom att lägga en ansiktsmask. Vilket jag också gjorde och satte mig sedan i soffan med en varm handduk över ansiktet och tog en kort powernap. Den gjorde mig dock inte piggare, men det är väl inte mening så här på kvällskvisten när man ändå snart ska sova.

Imorgon är jag ledig och tänkte bege mig ner till Valdemarsvik. Ska förbi Systembolaget en sväng och se hur självbetjäningen blev. Tjejerna hade premiär idag och jag är nyfiken på hur det gick för dem. Kändes lite vemodigt när vi stängde i tisdag och jag visste att det var min sista arbetsdag i en "överdisk-butik". Men den nya butiken kommer att bli jättefin så det blir nog bra ändå.

Sen ska jag upp en sväng till min syster med bihang och kolla på hur deras arbete med sitt kök fortskrider. Har ju sett lite på hennes blogg, men man ser ju inte allt. Det var visst el, som stod på schemat imorgon så jag får väl passa mig så att jag inte får mig en stöt. :-)

När den visiten är avklarad ska jag fortsätta ut till Mor och Far. Pappa skulle jobba imorgon, men när han kommer hem kanske det blir lite Uno Extreme! Eftersom jag ska sova över till på söndag så kanske det finns tid till det även då. :-)

Nu funderar jag faktiskt på att gå upp och krypa ner under täcket tillsammans med min bok. Känns som att den är ett bättre sällskap än dumburken härnere.

God natt och sov gott!
Trevlig helg!


EFIT 2011-03-09

Idag är jag ledig och tänkte att jag skulle vara med på EFIT.


08:00 Ligger fortfarande i sängen och drar mig


09:00 Har precis ätit frukost


10:00 Har bytt i Maggans bur


11:00 Är ute en sväng och känner på solen


12:00 Har satt igång med matlagningen


13:00 Fisksoppan är färdig att ätas


14:00 Strömavbrott, sitter vid köksbordet och virkar under tiden


15:00 Ser på ett inspelat avsnitt av Det Okända


16:00 Har kommit hem till bästa Limo

Här slutar faktiskt min EFIT-dag av den enkla anledningen att jag glömde bort att ta fler kort. Jag och Frida gick ner på stan och där ägnade jag mig åt en del shopping istället.

Tack för idag!


Karibisk kokosgryta



Ingredienser:
200 gram rödlök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 chilipeppar
500 gram potatis
300 gram zuccini
2 st paprikor
200 gram champinjoner
2 msk färsk ingefära
3 dl kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
4 skivor halvgrovt bröd

Gör så här:
Hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Hacka chilifrukten i små bitar. Dela potatis, zuccini, paprika och champinjoner i inte alltför små bitar.
Tillsätt grönsakerna, ingefära, kokosmjölk och bujong till grytan. Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med grovt bröd.

Källa: www.viktklubb.se

Tyvärr var jag väldigt förkyld när jag testade detta recept, men enligt min mening var det gott ändå. Får testa det på nytt när näsan är ren.  


Härlig solig dag

Idag hade jag tänkt att åka ner till Viken och svänga förbi min syster och kolla på deras köksrenovering och sedan vidare ut till mor och far. Jag kom dock inte långt med mina planer då Alex hindrade mig från att åka. Min mor och min far hade nämligen planerat att komma och våldgästa mig och hade förvarnat Alex. Eftersom jag kom underfund med vad som var i görningen hann jag snabbstäda lite innan de kom.


Här sitter vi och njuter i solen

Tack för en underbar dag och en rolig överraskning :-)


Första kaffen på trappen för i år

En av de härligaste som finns är de första fikastunderna utomhus om våren! Jaja, det är väl inte riktigt vår ännu, men idag har varit en otroligt fin och solig dag. Så efter att jag och Alex hade varit borta i butiken på Thorstorps Gård tog vi med oss kaffekoppen och satte oss på farstutrappan.


Jag kom underfund med att jag ser ut som en liten tomte eller ett litet troll där jag sitter. Jaja, jag får ta den uppenbara sexigheten i nästa liv. :-)

På eftermiddagen har vi varit på dop. Det var Lindas lilla Thindra, som skulle få ta sig vatten över huvudet.


Bilden snodde jag från Lindas blogg.

Nu är det melodifestivalen för hela slanten!


Mina namnsdagspresenter

Jag måste ha varit väldigt snäll för jag har fått jättefina (och många) namnsdagspresenter och då har jag inte ens haft namnsdag än (har på måndag). :-)


Böckerna har jag fått av mamma och pappa. Chokladen och krukan av Carro och Fredrik (fick tre par trosor av dem också, som jag glömde då jag tog fotot). Av Alex fick jag spelet.

Tack ska ni ha, allihopa. Helt perfekta presenter!
Älskar er alla!


Min namnsdagspresent


Tack Alex


Humor på högsta nivå

En man går fram till en kurvig snygging på ett varuhus.
- Ursäkta, jag har tappat bort min fru. Du har inte lust att prata lite med mig i några minuter?
Kvinnan blir förvånad.
- Varför? frågar hon.
- Jo, varje gång jag pratar med någon som har tuttar i klass med dina så hoppar skatan fram från ingenstans


Två män möts på torget i den lilla staden.
- Nej, men tjenare Kurt! Det var inte i går. Vad gör du här?
- Jag letar efter min fru.
- Vad lustigt, jag letar också efter min!
- Hur ser hon ut?!
- Långt hår, stor röv och stora bröst. Hur din fru ut?
- Äh, skit i det. Vi letar efter din!


Anders kommer in i badhuset och vrålar till Klas som står i duschen: - Fan, du runkar ju!
- I helvete heller, jag får väl tvätta snoppen hur fort jag vill!!


  Det var Olle och Stina som bodde på hemmet. De var lite tända på varandra så de tänkte ha lite "roligt". Så de träffades på Olles rum och kröp i säng.
Efteråt så sa Olle:
- Hade jag vetat att du var oskuld så hade jag varit lite försiktigare!
Då sa Stina:
- Hade jag vetat att du skulle få upp den, så hade jag tagit av mig ...strumpbyxorna.........


ZickZack

Det blev ingen träning för mig idag heller. Är nämligen genomförkyld. Mår pyton och tycker extremt synd om mig själv. Hoppas att jag är någorlunda frisk på fredag så att jag kan gå på Easy Line då.

Annars är jag extremt uttråkad och trött för tillfället. Behöver göra/uppleva något roligt.


RSS 2.0