Italiensk pennegratäng
Ingredienser:
300 gram penne eller makaroner
1 msk + ½ msk smör
400 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 purjolök
1 burk hela tomater (400 gram)
1 tsk oregano
Bechamelsås:
4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl riven parmesanost
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet.
Rör ner 1 msk smör.
Lägg pastan i en ugnssäker form.
Bryn köttfärsen i ½ msk smör.
Salta och peppra.
Ansa och skiva purjolöken.
Blanda ner purjolök, tomater och oregano i köttfärsen.
Fördela färsen över pastan.
Bechamelsås:
Blanda mjölk, mjöl och salt i en kastrull.
Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 minuter.
Rör ner cirka 2 msk riven ost.
Häll såsen över pastan och strö över resten av osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Källa: Allt om Mat
Helt okej, inte det godaste jag har ätit, men heller inte äckligt. Alexander tyckte om det väldigt mycket.
Ska jag prova ngn gång fast med veggofärs.