Italiensk pennegratäng



Ingredienser:
300 gram penne eller makaroner
1 msk + ½ msk smör
400 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 purjolök
1 burk hela tomater (400 gram)
1 tsk oregano

Bechamelsås:
4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl riven parmesanost
2 krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet.
Rör ner 1 msk smör.
Lägg pastan i en ugnssäker form.

Bryn köttfärsen i ½ msk smör.
Salta och peppra.

Ansa och skiva purjolöken.
Blanda ner purjolök, tomater och oregano i köttfärsen.
Fördela färsen över pastan.

Bechamelsås:
Blanda mjölk, mjöl och salt i en kastrull.
Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 minuter.
Rör ner cirka 2 msk riven ost.
Häll såsen över pastan och strö över resten av osten.

Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Källa: Allt om Mat

Helt okej, inte det godaste jag har ätit, men heller inte äckligt. Alexander tyckte om det väldigt mycket.


Kommentarer
Postat av: Carro

Ska jag prova ngn gång fast med veggofärs.

2011-05-18 @ 18:40:15
URL: http://carro810815.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0