Göromål under arbetslösheten

Innan jag gick till jobbet i lördags komponerade jag en lista över saker som ka hålla mig sysselsatt den första tiden jag är arbetslös. Tror att det är viktigt att hålla mig igång första tiden så att jag inte blir alltför deprimerad. Nog för att jag kommer att besöka arbetsförmedlingen en del, men inte varje dag förhoppningsvis.

Nåväl, här kommer min lista. Kom gärna med fler förslag om vad jag kan hitta på.

* BLOMMOR - plantera om befintliga och inhandla nya blommor samt krukor
* GARDINER - inhandla nya, sy av det befintliga tyget
* KÄLLSORTERING - finna bättre lösning
* KÖK - städa ur och omorganisera
* KISTA - städa ur och omorganisera
* GARDEROBER - städa ur och omorganisera
* BOKHYLLA - sortera böckerna
* FÖNSTER - putsa
* VARDAGSRUM - dammsuga under soffan, fixa ngn sorts förvaring under soffbordet
* SYGREJER - organisera
* NYCKELSKÅP - göra klart
* FOTOGRAFIER - fixa ramar och sätta upp på väggen
* MATLAGNING - testa nya recept

Det var det praktiska som jag har kommit på hittills. Kommer säkert att komma upp fler sake allt eftersom. Observera dock att jag har ej tänkt att göra dessa saker i den ordning de står uppradade. Tar väl de jag tycker är roliga först och sen avancerar till tråkigare saker senare. Om de alls blir gjorda eller om jag hittar något annat roligare att pyssla med på vägen. :-) You never know!

Sen måste jag ju försöka få igång den sociala delen av mitt liv igen. Tänkte åk ner till Viken och spendera en längre tid där. Det smartaste är ju att åka ner någon vecka när mamma och pappa jobber förmiddag så att man hinner träffa dem någonting också. Får diskutera med dem och hitta någon lämplig vecka. Har ej tagit upp det med Alex heller och han vill säkert veta om jag ska åka i väg någonstans. Tänkte åka och hälsa på Sara någon dag. Se hur de har fått det i deras nya lägenhet. Har inte träffat henne på jättelänge. Försöka hitta någon dag som jag kan bjuda hit henne också. Sen ska det spenderas mer tid med min kära Frida! Sen får jag ju automatiskt mer till med min älskade Alexander!

Sen skulle det vara kul att åka ner till den blivande sjökaptenen i Kalmar. Har läst på hans blogg att han har fixar och donat en massa i stugan och ä nyfiken på hur det blev. Kanske bjuder han på rådjursstek? :-P
Sen blir det väl att hälsa på Manne och Anna i Borås. Kanske åka över till Ullred när man ändå är neråt till. Sen fanns det ju några kläd- och tygbutiker som behövs besökas. Nog behövs det både kläder och gardiner samt dukar.

Sen är jag på jakt efter en minidator. Kan dessvärre ingenting om sådant så är det någon som har något bra förslag på en billig användbar dator så ge gärna förslag. Hittade en rosa på medimarkt som jag blev lite sugen på. Hade tänkt mig en 10-tums skärm i alla fall. 8-tum blev lite för litet. Vi får se vad man hittar.

Nu ska jag se klart på CSI och sen gå och lägga mig. Ska ju upp tidigt och jobba imorgon. Har räknat ut att jag har 18 dagar kvar att härda ut på jobbet. Sen behöver jag inte gå tillbaka dit mer.


Kan inte sova

Jag kan inte sova! Ligger bara och oroar mig för framtiden. Hur ska vi klara av hyran,, som dessutom ska höjas snart. Hur ska vi klara av de andra utgifterna? I värsta fall kommer vi väl få flytta, men det vill jag verkligen inte. Trivs så bra härute och vi har ju nyss flyttat hit. Vill dock inte att Alex ska behöva betala allting. Jag tycker så synd om honom som kommer att få dra de mesta av lasset igen. Jävla lågkonjunktur! Trodde verkligen att det hade löst sig för oss nu. Visserligen har jag ju funderat på att gå tillbaka till skolan igen, men då hade det ju i alla fall varit mitt beslut att sluta jobba. Och då hade jag ju tänkt att jobba ett bra tag till för att kunna lägga undan så mycket som möjligt så att jag skulle ha en buffert till de löpande kostnaderna. Visst  har jag lite undanlagt nu, men det kommer väl att gå åt nu. Inte till en början kanske, men man kommer ju bara att få mindre och mindre pengar från A-kassan. De första månaderna kommer väl att funka med det man får, men sen när inkomsten börjar dras ner kommer det väl att bli knapert. Vet att det inte ger någonting att oroa sig över det nu, men jag är ju orolig av naturen. Det kommer antagligen att lösa sig, men just nu känns det ganska hopplöst.

Plus att jag ganska snart kommer att tröttna på att bara gå hemma och glo. De första veckorna kommer säkert att vara sköna i den bemärkelsen att man är "ledig", men man får ju nog av den varan med tillslut. Om man nu kommer att njuta någonting av det ens i början. Kommer bara att oroa mig en massa.

Alex frågade förut om jag kommer att bryta ihop snart av insikten att jag snart inte kommer att ha något jobb. Jag svarade att antagligen kommer jag att göra det, ja. Kommer nog att göra det fler än en gång. Men det är väl bara att bryta ihop och komma igen, Känns bara som att jag har behövt att göra det lite väl många gånger nu, men det är väl så livet ser ut. Fullt av motgångar. Men det är väl som det sägs att utan motgångar kan man ju inte glädjas åt framgångarna. Får bara hoppas att framgångarna kommer att komma inom en snar framtid så att det inte var lika kärvt som det var för ett par år sedan. Bara hoppas på att de övriga i min omgivning kommer att få behålla sina jobb och att denna kris snart kommer att vara över.

Men nu kanske jag äntligen kommer att sy gardiner av det tyg, som jag fick av mamma för ett par månader sen. Det har hittills bara legat i en påse inne i extrarummet. Snart kommer jag ju i alla fall få tiden till att göra det. Kanske ska ta och koncentrera mig på mina blommor igen då. Det finns en del som behövs sättas om. Det behövs också inhandlas nya eftersom de flesta ha dött då jag inte har orkat vattna dem. Då kan ni ju förstå hur trött jag har varit den senaste tiden då jag inte ens har orkat att vattna blommor. Vad tar det? Två minuter? Jag har bara inte kommit mig för. Tur att mina ankfötter är tåliga så vi har några levande blommor kvar överhuvudtaget. Men dessvärre börjar de bli så stora så jag vet inte vart jag ska göra av dem. Det blir så fullt i fönstren därnere där de står och på övervåningen får de absolut inte plats. Får försöka hitta någon lösning för dem för jag vill definitivt ha kvar dem. Det är ju de enda blommorna som har varit med mig ända sedan jag flyttade hemifrån. Kommer fortfarande ihåg den dagen jag köpte dem. Det var på blomsterhandeln nere i Valdemarsviks centrum. Jag var hemma över helgen och hälsade på mina föräldrar och jag och mamma var nere i Viken och uträttade diverse ärenden. Jag köpte blommor för ganska mycket pengar då minns jag. Så ankfötterna är här för att stanna. Sorry Alex!

Nej, om jag ska göra ett nytt försök att sova nu kanske. Det är ju en dag imorgon också. Visserligen börjar jag inte förrän klockan ett, men man måste ju ändå få några timmars sömn.

Det som inte dödar härdar!!

Uppsagd = arbetslös

I måndags fick jag reda på att  jag kommer att bli uppsagd från jobbet. Idag när jag kom väntade ett papper på mig att skriva på. Den 14 februari, alla hjärtans dag, jobbar jag min sista dag (eller natt) på Vikbolands Taxi. En månad kvar. Vet inte vad jag känner riktigt. Visst är det inte kul att bli av med jobbet. Man är ju orolig både för det ekonomiska och sysselsättningen. Det finns ju en gräns för hur mycket man kan hitta på om dagarna. Och i dagens läge är det ju mer eller mindre kört att få tag i något annat jobb. Blir väl att gå på A-kassa och tråka ut omgivningen när jag blir alltför uttråkad. Jag kommer definitivt inte att sakna tiderna på jobbet iaf. Så trött som jag har varit det senaste året har jag nog aldrig varit. Har verkligen jobbat jämt. Fördelen med detta är väl att jag kommer att kunna fira midsommar i år. Och jul även om det ligger väldigt långt fram i tiden.

Annars har det väl inte hänt så mycket i livet. Har mest bara jobbat. Frida var här i lördags och spelade lite spel. Vi körde Jeopardy och vi rockade fett...eller inte. Men vi var iaf lika tröga bägge två. Sen körde vi Fia med knuff med grabbarna (Alex och Henrik). Sedan dess har Alex och jag kommit in i ett Fia-stim. Det är ett  väldigt simpelt spel, men grymt roligt. Minns när jag brukade vara hemma hos mormor och morfar efter skolan och spela Fia. Det var tider det. Inte ett bekymmer i världen.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite Stieg Larsson.

RSS 2.0