Trött på virus

Nu är jag förbannat (ursäkta ordvalet) trött på detta virus, som envisas med att finnas i min hals. Gör i och för sig inte lika ont längre, men nu har jag ju börjat hosta istället. Men den hostan ska jag råda bot på med hjälp av Noskapin. Det värsta är ju att man knappt orkar med någonting. Tog en kort promenad bort till Skärblackavägen igår och åkte med Alex hem därifrån och det var ungefär vad jag orkade med. Var helt slut. Med andan i halsen och genomsvett.

Idag ska jag åka in och träffa Anna. Har inte träffat henne sen hon åkte iväg till Thailand för några månader sen. Ska bli så kul! Saknar tiden då hon bodde i stan och vi sågs nästan varje dag. Saknar speciellt alla våra promenader. Var så kul att ha någon att gå med. Nu för tiden får jag ju mestadels gå ensammen. När inte Frida är med och spatserar såklart, men hon jobbar ju rätt så mycket så hon har ju inte alltid tid. Men annars har jag ju alltid Sara, som drar med mig på skogspromenader. :-)

Hejsan hoppsan!

En liten ordlista

Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig altruistiskt (osjälviskhet)


Att visa kärlek mot något/någon kallas att älska.


Kärleksrelation
innebär något mer än ett sexuellt förhållande och bygger på en ömsesidig attraktion med grund i att man tycker om varandra med gemensamma känslor av t ex ömhet, värme, förälskelse och närhet.


Förtroende
är ett uttryck för tillit - att en person litar på en annan person


Svartsjuka
är en känsla som innebär oro för en rival, särskilt när det gäller kärleksförhållanden. Svartsjukan gör att man betraktar sig som förlorare redan innan konflikten (slaget om partnerns gunst) uppstått.

Källa: Wikipedia - Den fria encyklopedin


Helgen som var

Nu i helgen var vi nere i Valdemarsvik och hälsade på våra föräldrar. Fredagskvällen spenderades hemma hos Pappa Olsson med mat och kortspel. Inga konstigheter.


Gösta var med och käkade strömming


Benjamin försöker fly från matte


Quasimodo gömde sig som vanligt i pappas sovrum


Helmut hittade ett nytt sovunderlag


Under lördagen åkte vi ner till Eklunds. Där bjöds det på lasagne och fotboll. De håller även på att renovera köket.



Ny kyl och frys samt ugn och mikrovågsugn

Vad vore livet utan vänner?

Våffeldagen igen

Ja, idag är det ju då våffeldagen och ikväll ska det ätas våfflor. Tänkte göra de från grunden i år och inte stå och smeta med det där pulvret. Det blir nog mycket godare med "riktiga" våfflor och det är ju inte så svårt.

Läste på min systers blogg att hon hade googlat på min fråga, som jag ställde igår. Så vill ni veta svaret på den så finns det på: http://carro810815.blogg.se/2009/march/vaffeldagen.html

Annars så har det ej hänt så mycket idag. Har sökt några jobb. Jocke har varit här och kollat på diskamaskinen, som har varit trasig. Han löste problemet som bestod av en gummisnodd. Hur nu den har lyckats komma dit, men den har väl legat i någon burk, som man bara har slängt ner lite hastigt och inte tittat i. Sen har jag plockat undan lite i köket och torkat av några ytor. Passade också på att torka ur sopskåpet då jag ändå hade plockat ut allt därinne för att Jocke skulle komma åt. Sen kokade jag mig lite nudlar och löste korsord medan jag åt.

Så nu har jag suttit och skrivit nota. Är inte så mycket som behöver handlas. Det mesta får vänta till storhandlingen efter löning. Men vi måste ju köpa grejer till våfflorna så då kan man ju passa på att handla sådant som är lite mer akut.

Nu ska jag gå och göra någonting annat. Tänkte åka in lite tidigare till stan så jag hinner med en promenad kring Strömmen innan det är dags att hämta Alex vid bussen.

Jag har ingen bra filosofisk fråga idag!!

Våffeldagen

Läste på www.blogg.se att det är ju våffeldagen imorgon. Vad man hänger med? Hade jag ingen aning om. Har ju sett en massa reklam för våfflor och smakprov i affärerna, men har inte tänkt mer på det. Eftersom jag missade att äta en semla på fettisdagen så måste jag väl fixa våfflor imorgon. Man kan ju inte missa alla kommersiella dagar, som endast existerar för att handeln ska känna pengar. Jag undrar vem som egentligen har kommit fram till alla dessa dagar. Först komma fram till att de ska finnas och sen vilken dag de ska infalla på. Jag undrar om jag kan skapa en sådan dag och vad den skulle heta eller handla om? Måste jag nog fundera närmare på!

Bilden snodde jag från första sidan på www.blogg.se. Tyckte att den såg så smarrig ut.


På tal om något annat så bakade jag bröd igår. Fick receptet av mamma. Det var himla enkelt att röra ihop och sen bara in i ugnen. Gott var det också, men det visste jag ju redan för jag har ju ätit det både hos mamma och hos syster. Det blir nog att göra fler gånger i alla fall.


Försvinner problemen om man inte låtsas om dem??


2009-03-20

Igår kom Carro och Fredda på besök. Vi möttes nere på stan för att gå runt Strömmen. Det är verkligen ett av mina favoritpromenadstråk. (oj, blev ett långt ord där. Ett som antagligen inte ens existerar i verkligheten)


Efter promenaden åkte vi till Ö&B. Carro skulle köpa namnsdagspresent till pappa och lite annat smått och gott, dock inte toalettpapper. Sen var det dags för lunch. Vi handlade med oss hamburgare från Wallmans gatukök och tog med oss hem. Det var gott som tusan!


Mätta och belåtna begav vi oss ut för att hitta en landningsbana för Fredriks flygplan, men misslyckades. Så vi gick in och spelade Skitgubbe istället. Det gick inget vidare.




Som tur var kom Alex hem så att vi spelade Fia med knuff istället och det gick bättre. JAG VANN! Vem kan ha förlorat tror ni?

En mindre trevligt upptäckt under dagen var också att diskmaskinen har slutat att fungera som den ska. Så det blev att plocka ut allt som var i den (den var givetvis fullpackad) och diska för hand. Men jag kan inte säga att diska gör mig någonting egentligen. Det går ju ganska fort och man får en stund att stå stilla och tänka. Men det är klart att det är väldigt behändigt med diskmaskin. Vi får ta kontakt med Jocke så får han komma och kolla om det finns något att göra åt den. För jag och Alex är ju födda med tummen mitt i handen.

Här kommer ett avslutande kort på min fina blomma, som står på köksbordet:



Är en outtalad sanning bättre än en direkt lögn??


Väldigt bra låt


Farmor

Läste precis i Carros blogg att det idag är 2 år sedan farmor gick bort. Det känns inte som det är så länge sen. Jag saknar henne. Hon var den coolaste farmodern som man kunde önska sig. Speciellt saknar jag hennes skratt. Det lät så busigt på något sätt och jag tror också att det är ett bra ord för att beskriva farmor: Busig. Hon hade alltid något roligt att tillägga i varje konversation och sa saker som man inte förväntar sig att en gammal människa ska säga. Hon var helt enkelt underbar och jag önskar att jag en dag får träffa henne igen.

Nu har jag dåligt samvete för att jag inte kom ihåg att det är årsdagen för hennes bortgång. Det är så mycket annat i mitt liv just nu, men det är ingen ursäkt. Man har ingen rätt att glömma bort sin familj bara för att saker och ting går tungt i övriga livet.

Jag kommer och hälsar på dig nästa vecka, Farmor! Saknar dig!

Lax med krispigt olivtäcke

Även detta recept är hämtat från mammas Må Bra-tidningar. Finns mycket bra recept där. Jag måste bara säga till alla er som ej tycker om oliver att det gör inte jag heller, men det här var gott! Det blir en helt annan smak tillsammans med de övriga ingredienserna.

Detta recept är för 2 personer och tar ungefär 35 minuter att tillaga, give or take.

INGREDIENSER:
2 bitar laxfilé à 125 g
50 g gröna oliver med ansjovis
1 riven vitlöksklyfta
½ msk ströbröd
140 g squash
100 g aubergine
1 paprika
1 rödlök
1 tomat
2 tsk olivolja
salt och svartpeppar

TILLAGNING:
Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fisken. Hacka oliverna fint eller kör dem i matberedare. Blanda med vitlök och ströbröd. Tryck fast olivblandningen på laxfiléernas ovansida. Lägg dem i en ugnsform.
Skär grönsakerna i bitar och lägg runtom. Blanda runt med lite olivolja, salta och peppra. Ställ i ugnen i cirka 20 minuter tills grönsakerna har fått lite färg och laxen är fast och fin.

Det går nog att äta detta med bara grönsakerna som tillbehör, men jag gjorde i ordning lite couscous med gurkmeja att ha bredvid. Hoppas det ska smaka!

(Har tyvärr ingen bild här heller på grund av att jag glömde att ta kort på det när det var färdigt och att det fortfarande inte är den ordinarie datorn jag sitter vid)

Fullkornspaj med ost och skinka

Detta recept fick jag av mamma. Jag lånade hennes Må Bra-tidningar och kopierade alla de recept, som jag tyckte såg mumsiga ut. Tyvärr har jag ingen bild att lägga ut på maträtten eftersom jag sitter vid en annan dator än vanligt (den har gått sönder och är hos doktorn). Åter till receptet. Det är verkligen värt att testa. Mycket god och nyttig måltid.

INGREDIENSER:

Pajdeg:
150 g Kesella lätt
2 dl dinkelmjöl (jag körde med vanligt mjöl för hade ingen dinkel hemma)
1 msk vatten
1 tsk flytande smör till formen

Fyllning:
100 g rökt skinka
1 dl purjolök
4 soltorkade tomater
2 dl riven ost
3 ägg
3 dl lättmjölk
salt och peppar.

TILLAGNING:
Blanda ingredienserna till pajskalet. Arbeta ihop till en deg och kavla ut den tunt mellan smörpapper. Tryck sedan ut den i en smord form, som får vila kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga degen med en gaffel och frögrädda i cirka 10 minuter. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra. Lägg resten av fyllningen i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda klart i cirka 20 minuter och låt vila en stund.

Servera med grönsallad.

RSS 2.0