Lite smått irriterande

Ibland finns det inget mer irriterande än när man kommer någonstans och tror att man är bland människor som vet vad de håller på med. Som till exempel när man går till läkaren, eller i detta fall barnmorskan. Och nej, jag är inte gravid! Jag skulle gå dit för att sätta in en p-stav. Pratade med en kvinna i telefon för ungefär en månad sen och förklarade läget (har även pratat med den barnmorskan jag skulle till innan). Hon tyckte att p-stav lät som ett bra alternativ för mig och skrev ut ett recept så att jag kunde gå och köpa en på apoteket innan mitt inbokade besök. Sagt och gjort så gick jag och köpte en stav, vilket inte är billigt. Priset ligger omkring 1000 kronor. Liten summa att betala egentligen för att få bukt med vissa kvinnliga problem.

Jo, så idag var det då dags att bege sig till barnmorskemottagningen på Vrinnevi för att få staven insatt. Var skapligt nervös pga att jag hatar nålar. Men ändå lättat över att dagen hade kommit så att jag kunde få det överstökat. Kommer in till barnmorskan och förklarar läget för henne, likadant som jag sa till den andra kvinnan i telefonen för en månad sen. Nej, då blir hon plötsligt tveksam till att sätta in staven. Hon tycker att jag istället ska ta kontakt med Lovisamottagningen för en gyn-undersökning. För kanske passar en spiral bättre för mig, även att jag inte har fött barn. Jag blir lagom irriterad och tycker att så här kunde man ha sagt till mig innan jag gick och köpte en stav, väntade en månad på en tid och sen tar mig in till sjukhuset...osv. Jo, men det skulle de ju ha sagt om jag hade berättat allt, vilket jag ju för i fasen har gjort!!!!! Bara att de tycker olika. Jaja, inte mycket att orda om det. Barnmorskan ville inte sätta in i staven i armen på mig. Så det var bara att knalla därifrån med den kvar i handväskan.

Ringde Lovisamottagningen med en gång för att boka en tid. De hade inga tider för tillfället utan man fick vänta en månad. Berättade läget för henne och att min barnmorska hade rådit mig till att ta kontakt med dem pga vissa omständigheter, vilka hon inte tyckte var skäl till att inte sätta in staven och förstod inte alls varför hon hade sagt så. Nähä, tänkte jag, hur fan ska ni ha det? Får jag ha staven eller inte?? "Nej, men vi bokar in en tid för undersökning så får vi se hur det ser ut, men jag ser inte att det skulle vara några problem för dig att ha p-stav som preventivmedel".

Vem ska jag lyssna på? Vad är det som gäller? Törs jag sätta in staven eller inte? Och gör jag inte det, har jag slängt 1000 kr i sjön eller kommer apoteket gå med på att ta tillbaka den pga medicinska skäl? Eller kanske bara inkompetenta människoskäl??

Visst, jag är jättetacksam att de säger ifrån och råder en till att göra en undersökning först, men ALLA säger ju OLIKA saker. Har de inte samma utbildning eller vad är det frågan om? Det här är ändå min kropp och mitt liv det handlar om och det ser inte jag som ett skämt. När jag söker vård, hjälp eller råd så förväntar jag mig ju att få det. För dessa människor ska ju kunna detta. Det är ju därför de finns där. Rätta mig om jag har fel!

Nu blir det kvällsmat!

"Nya" sängbord

Dessa ska vi åka och hämta ikväll:
Alex hittade dem på blocket (där jag även snodde bilden ifrån) igår och det var bara att slå till med en gång! Tydligen var det många som var intresserade, men vi var snabbast att höra av oss så vi fick dem. :-) De kommer att passa så bra i sovrummet!!

Yey!!!!

Sugen på Ikea

Ligger här och kollar på Ikeas hemsida och blir grymt sugen på att åka dit.... NU!! Vill sy nya gardiner till vardagsrummet och kuddöverdrag till kuddarna i soffan. Finns många coola metervaror på Ikea och så farligt dyrt är det inte heller. Men det får bli efter jul!!!

Vill ha en ny matta till vardagsrummet också. Och en ny tv-bäck. Plus en ny bokhylla. Sen vill jag ha en lång lägre bänk till vardagsrummet.

VARFÖR ÄR MAN INTE MILJONÄR???????? Så att man bara kan köpa vad man vill ha.... med en gång....


Kallt

Nu är hösten verkligen här och vintern närmar sig med stormsteg. Det blåste iskallt idag när jag var ute och gick. För en stund kändes det som att jag stod stilla eftersom det var sådan motvind. Men tar man bara på sig ordentligt mycket kläder är det skönt att traska även i detta väder.Imorgon är det jobb som gäller igen. Men kommer jag ifrån jobbet när jag ska kanske det blir en sväng runt Strömmen.

Haj haj

Ledig dag!

Idag är jag ledig. Ligger i soffan och funderar på vad jag ska hitta på. Jag har avklarat frukost och ett avsnitt Förhäxad. Härnäst blir det nog att gå ner i köket och diska samt plocka undan lite. Börjar se väldigt stökigt ut därnere igen. Den där bänken mitt i är ett väldigt bra avlastningsställe, men tyvärr är det lika inte lika lätt att direkt ta bort grejerna därifrån igen. Så det bara samlas på hög. Ser så tråkigt ut.

Sen ska jag väl ta en promenad också. Bara att bestämma sig vilken runda man ska ta. Antingen blir det samma som i förrgår eller också runt Strömmen. Det tråkiga med Strömmen är att det bara tar en halvtimme runt och jag vill gärna gå längre. Måste ju ändå in till stan och fixa lite grejer sen, så då ligger ju Strömmen bra till. Eller också kanske jag kan åka ut till Lindö och gå där Carro och jag gick i början av sommaren. Kommer dock inte ihåg hur länge den rundan tog, men inte alltför länge har jag för mig om. Lite mindre än en timme kanske.

Jaja, vi får väl se vad denna dag har att bjuda på och vad jag bestämmer mig för. Nu ska jag iaf gå ner och diska!!

Ha det!

Böcker som jag vill ha i min bokhylla

(Alla bilder är tagna från www.cdon.se)


Många och långa promenader!

Igår var jag ute en sväng till Sara. Vi satte oss till en början med varsin kopp te och tjattrade på som vanligt. Det är det som är så skönt med den här tjejen, att hur lång tid det än dröjer mellan gångerna vi ses så pratar vi på som sjutton. Det är verkligen inte tyst en sekund när vi är närheten av varandra. Kan tänka mig att folk tyckte att vi var jobbiga under gymnasiet, hihi.

När teet hade tagit slut så begav vi oss ut på en promenad. Vi gick bland annat förbi Krokeks Ödekyrka. Den var kul att se. Jag älskar gamla ruiner. Jag får alltid en speciell känsla i hjärttrakten när jag befinner mig på sådana ställen. Jag skulle önska att man kunde åka tillbaka i tiden och bara stå och titta på vad som hände då. Att vara en osynlig betraktare. Jag vet att Alex har pratat mycket om denna kyrkoruin så jag lär nog få se den fler gånger, eftersom vi har pratat om att åka dit. Han är ju delvis uppvuxen i Krokek så han har barndomsminnen från den kyrkan. Nåväl, promenaden tog i alla fall två timmar, men eftersom vi pratade på så kändes den inte alls så lång. Men det är alltid kul att gå på promenad ute hos Sara för hon har mycket finare stråk att gå än jag har här hemma. Älskar att gå i skogen, även om vi gick på en grusväg så var det ju skog runt omkring. Så lugnt och fridfullt.

När vi kom hem från promenaden satte vi oss återigen i soffan och pratade vidare. Det är konstigt egentligen att man kan ha så mycket att prata om. Undrar egentligen om det är vettiga saker som sägs? :-) Vid sex-halv sju var det i alla fall dags att bege sig hemåt. Och det var verkligen i grevens tid för när jag satte mig i bilen fick jag ett sms av Alex att han var uttråkad där hemma. Så det var bara att åka hem och underhålla min älskade pussgurka.


Idag (måndag) har spenderats åt tvätten. Förstår verkligen inte hur det kan bli så mycket tvätt när man bara är två personer. Jag tvättar ju ändå en gång i veckan. Men men...det sköter sig ju relativt mycket själv så det är ju inte så farligt. När jag var klar med tvätten gav jag mig av på en promenad. Gick en sväng som jag bara har gått en gång förut, och då gick jag nästan vilse. Fick ringa till Alex så att han kunde gå in på Eniro och kolla hur jag skulle gå. Idag hittade jag själv hem. :-) Tyvärr glömde jag ta med mig kameran (som vanligt), men jag har ju en relativt bra kameramobil nu så jag kunde ta några höstbilder.

Nu ska jag lägga mig i soffan och ta igen mig!

"Koooonstigt va?"

Nya gardiner

Jag har väldigt länge gått och blängt på några gardiner på textilonnet.se och nu äntligen har jag fått arlset ur vagnen och beställt dem. Det gick till och med så långt att Alex godkände dem INNAN jag beställde dem. Den är ovanlig kan jag lova. Vi har inte samma smak gällande heminredning.

I alla fall så fick jag hem dem nu i veckan och ikväll sparkade jag igång Farmors gamla symaskin och la upp dem. Måste säga att det blev väldigt bra. Dock skulle jag vilja ha några vita gardiner bakom och sen sådana där hängare, som jag aldrig kommer på vad de heter. Jag kallar dem panelhängare! Då kan man ju luras så att fönstret ser större ut än vad det egentligen är. Ena fönstret är förstås svårt att göra det på eftersom det kommer en bänk i vägen, men fönstret vid matbordet fungerar det ju på.


Var tvungen att ta ett kort på gamla Bettan! Detta är då Farmors gamla Bernina, som man får skrämma igång. Älskar den! (dock fungerar inte backen på den längre)Så här blev alltså det färdiga resultatet. Är relativt nöjd må jag säga!

Nu ska jag se på några Förhäxad-avsnitt medans grabbarna sitter på övervåningen och glor på fotboll.

Kalas

Idag har vi varit i Söderköping och firat lilla Emilia, som fyllde 1 år och hennes mamma Marlene som fyllde 30 år. Lilltjejen fick en traktor med tillhörande gubbar av oss, vilken uppskattades väldigt mycket både av de små och de stora.


Här är den lilla ett-åriga damen

Nu på kvällen har jag agerat fyllechaffis och sytt gardiner. Gardinerna visas i kommande inlägg.

Tjopp och hej

Inte långt kvar nu

Snart är det dags!! Kan knappt vänta. Såg trailern idag på bio och fick världens rysningar. Måste bara se när den kommer på bio.
(Källa: Google)


VILL HAAAAAAAAA(Källa:Google)


Lite gammalt

Städade ur lådan med såser och sådant i imorse.. Hittade en salladskryddmix, som hade gått ut för ett liiiiitet tag sedan... Kanske borde gå igenom den burken lite oftare i fortsättningen.Hopps och hejs

RSS 2.0