EclipseWhat can I say? Underbart!

Piratkille


Oliwer Pirat

Namnsdagar

Har suttit och beställt lite namnsdagspresenter nu. Det är konstigt att alla ska ha namnsdag ungefär samtidigt. Hoppas bara att allt hinner komma hem innan påsk då jag träffar namnsdagsbarnen nästa gång!


Bild från Google


Hur ser du på den du älskar?

"När en man inleder ett intimt förhållande med en kvinna är hennes skönhet det första som han efter en tid slutar lägga märke till. Rent intellektuellt vet han att den finns där, men hans känslomässiga förmåga att överväldigas eller förvånas av den till den grad att han blir som berusad, försvinner grand för grand"

Jag undrar om det är så? Och när slutar då en kvinna se sin mans skönhet?

Vi människor har nog väldigt lätt för att ta varandra för givna, skulle jag tro. Man hamnar i någon slags slentrian, som kan vara svår att ta sig ur. Risken är nog överhängande att man glömmer det där man såg hos den andra när man blev kär. Eller att man blir så van vid det att man inte ser det längre.

Jag tror att det är viktigt att påminna sig själv och varandra om vad man egentligen har och tillåta sig själv att glädjas åt det. Det är nog väldigt lätt att lägga fokus på det man inte har eller skulle vilja ha. Istället för att koncentrera sig på det man faktiskt har och vara tacksam för det. Problemen finns och de försvinner inte för att man ignorerar dem, men istället för att lägga all energi på dem, fokusera på det som är bra i livet. På det som trots allt fortfarande finns kvar och var glad över det!

Jag är väldigt dålig på att tänka positivt och att se till de bra sakerna i livet. Men ibland stannar jag upp och ser mig omkring och inser hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Jag har en mamma,en pappa och en syster, som älskar mig precis som den jag är, med brister och allt. Jag kan alltid gå till dem vad det handlar om, även om det är glädjande eller ledsna nyheter. Hos dem känner jag mig alltid hemma! Jag har två speciella vänner som aldrig skulle drömma om att vika från min sida oavsett vad! Jag vet att de är alltid bara ett telefonsamtal bort och de stärker mig i stunder då jag bara vill ge upp. Jag älskar er allihopa så otroligt mycket!

Sist men inte minst så har jag en sambo. Vi har våra problem och är ganska grälsjuka av oss, men herregud vad jag älskar honom! Och det är faktiskt ganska otroligt hur mycket vi är redo att gå igenom för att få vara med varandra. Jag vet att jag är beredd att gå igenom eld och vatten för att få spendera resten av mitt liv med honom och jag är ganska övertygad om att han är villig att göra detsamma för mig. Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan honom för han är en del av mig. Och för att härleda till det jag började inlägget med: He takes my breath away! Jag tycker fortfarande, efter 13 år, att han är den snyggaste mannen jag någonsin har stött på. Och det bästa med honom? Han är min!


Inaktivitet

Får be om ursäkt för min inaktivitet här på bloggen (inte för att jag brukar vara överdrivet aktiv annars heller), men jag har en icke-fungerande dator. Nu hade Alex med sig sin jobbdator hem så att jag ska kunna stilla lite av mitt internetbegär. Förhoppningsvis kan Alex' snälla bror hitta felet på min dator och åtgärda det så att jag kan gå tillbaka till mina gamla vanor.

Men måste säga att man får ju lite mera gjort när man inte sitter med ansiktet mot dataskärmen hela tiden :-) Förutom i företagsekonomin då, där jag måste ha dator och internet....

Nu ska jag snart åka till Frida och Limo. Det stod promenad på schemat för kvällen så ska gå och riva fram mina långkallingar. Alltid skönt att vara ordentligen klädd, även om det skulle bli över 10 grader plus ute i helgen. Whiiieee! Längtar verkligen till våren nu.

Längtar till skolan är över med så att jag med gott samvete kan ta med mig en bok och gå ut och sätta mig i solen och bara NJUTA!!

See you soon, I hope!

Underbar start på dagen

Denna dagen började underbart bra! Tänkte att jag skulle starta min dator för att kolla mail och fortsätta på min skoluppgift. Vad händer? Jag loggar in som vanligt, men internet fungerar inte. Kanske ska tillägga att i detta hem måste man ha lite knep för att få igång internet när man först startar datorn. Så då blir det att ta till knep nummer 2 (som var nummer 1 från början), alltså starta om datorn. Sen när jag ska logga in så går det inte. Startar om igen och tänker att nu går det! Nej, funkar inte. Försöker igen, men samma sak händer. Vid det här laget har mitt humör redan gått i taket. Har absolut inget tålamod med datorer som krånglar.

Bestämmer mig för att istället välja ut lite dukar att ha på soffbordet respektive köksbordet. Väljer ut en av Farmors gamla dukar till soffbordet. En vit jättesöt med broderier på. Plockar fram strykbordet och järnet. Hinner knappt börja stryka innan strykjärnet har droppat av sig en gul vätska på duken. Vid det här laget förlorar jag all kontroll över humöret och börjar stortjuta! Don't mess med mina minnen av Farmor liksom!

Så nu sitter jag och knappar på Alexanders gamla Dell. Den fungerar även om den måste fundera i minst 5 minuter innan den bestämmer sig för om den vill åstakomma vad man har bett den om eller inte.

Nu ska vi iväg till Oliwer och fira att han fyllde 5 år igår!

I'm to darned cute for you!

Ny färg i skallen

Var hos frissan idag och blev väldigt nöjd. Helt ofattbart att hon överhuvudtaget förstod min beskrivning av vilken färg jag ville ha. Jag sa väl något i stil med gräddkola med guldstänk i (jag själv skulle ha fattat noll om någon kom och sa det till mig). Hon fattade direkt och skred till verket.


Det syns lite dåligt eftersom jag tog det med webcamen. Orkade inte hålla på med kameran och grejja för att få in en bild här. Men det syns att det är ljusare i alla fall.


Jag intar min kvällsmat. Försöker blir av med några onödiga kilon lite snabbare än vanligt. Inget bra sätt, jag vet... men så blidde det denna gång. Men snacka om att jag är HUNGRIG!!!

Over and out!

Åke Tråk

Nu är Milla på dåligt humör! Anledning? Det finns inte en enda vettig klänning i hela Norrköping eller i Kalmar! Den från Halens, som var med i tidigare inlägg, blidde det inte. Den hann inte komma fram i tid till i helgen så det sket sig. Hade jag hittat den 3 dagar innan jag gjorde hade den lugnt och fint hunnit komma hem till mig, men nu gjorde jag inte det. Så det var bara att ge sig ut på stan och leta. Letandet gick käpprätt åt skogen. Förstår inte att det finns så lite klänningar i affärerna.

Hittade dock en Åke Tråk på H&M idag så det får väl helt enkelt bli den.Så ser den iaf ut. Passar inte till den tillställningen egentligen, men vad göra? Detta eviga letande efter klänning och misslyckandet att göra så har lett till att jag ännu mindre vill gå på den här festen, men vad spelar det för roll. Det är väl bara svälja obehagskänslorna, le och gå dit. Hatar det!

Imorrn ska jag i alla fall till frissan och klippa, färga och slinga. Skulle inte förvåna mig om de lyckas färga håret orange eller grönt som grädden på moset.

Och jag vet att jag låter väldigt negativ och det är jag just för tillfället. Blir bara ledsen när ingenting vill gå vägen! Känner att jag bara vill lägga mig ner på golvet och stortjuta.

Besök i Kalmar

I lördags var vi bjudna på 50-årsfest i Kalmar. Eller närmare bestämt i Åbro två mil utanför Kalmar. Alex och jag åkte hemifrån redan vid 9 på morgonen för att hinna med några timmar på stan också. Tyvärr inhandlades ingenting där, förutom presenter till födelsedagsbarnen.


Kalmar slott


Alex kikar fram bakom solglasögonen


Födelsedagsbarnen Niklas och Sanna


Lukas


Maja


Jag och Lukas myser

Det var en trevlig tillställning med god mat och bra prat :-)

Tack!

Tack för att ni har svarat på mitt förra inlägg angående klänningarna. Jag lutade även själv åt det första alternativet, alltså den vita. Är bara rädd för att urringningen ska vara för urringad. Det som var bra med den var dock att den fanns i två längder. En kort och en lång. Det är ju väldigt bra för mig, som är en aning kort i rocken.

Ska kolla i Kalmar imorgon om jag hittar något kul, annars blir det den vita. Och då blir det expressbud med den hem till Borgs Gård så att den hinner komma innan nästa helg... Jag är ute sent, som vanligt!

Tjo och tjim


Vilken tycker ni?


Den?


eller den?

Har beslutsångest. Vilken tror ni skulle passa mig bäst? Den övre finns även i grönt, som kan tänkas...
(var goda och svara nu med, tack!!!!!)

Dessutom har jag tandvärk. Stackars mig!

Båda klänningar finns på Halens.se där jag också har lånat bilderna

En fest i 1920-talets anda

I lördags firade vi Frida, som fyller 26 år idag. Tema: 1920-tal.


Födelsedagsbarnet


Söta Anna


Fina Niklas


Alla flickorna


Ett otroligt vackert foto på Frida och Niklas


Anna och jag


Lilla jag


Frida sa åt mig att se upp


Vi ÄR graciösa


En färgklick

En underbart rolig fest! Tema är ett måste på alla kommande fester.

GRATTIS FRIDA!!

Grattis på födelsedagen säger vi idag till Frida Ritzer, också kallad Årets Medarbete på Mekonomen.


Lika vacker på utsidan som på insidan!


Överraskning!

Igår när jag kom hem stod en överraskning och väntade på mig. Jag visste att jag skulle få något för det hade Alex skvallrat om dagen innan.


En jättefin ny symaskin! Vad glad jag blev!

Förut hade jag ju min Farmors gamla Bernina och för två veckor så gick den sönder. Helt plötsligt började den sy av sig själv i raketfart. Antagligen någon kortslutning i pedalen, trodde min Far.


Visst är den fin! Inte ska ni tro att jag kommer att kasta den bara för att den är lite kaputt. Den är ett minne av Farmor och har ett enormt affektionsvärde!

Tack, min älskade Alexander för den överraskningen!

Haha

Bil har hamnat i bussfällan

Att folk aldrig lär sig!

Stress, panik och ångest

Välkommen till min början på dagen. Sambons klocka ringde 05.15 imorse och det var också då jag slog upp ögonen. Låg först kvar och försökte somna om, men det gick inte. Tankeverksamheten hade nämligen satt igång. Morgonens orosmoment bestod och består av skolan. Är så otroligt stressad över den. Har ångest över att jag inte ska klara av kurserna och därför bli återbetalningsskyldig till CSN eller få skjuta upp ansökningen till vidareutbildning ytterligare ett år.

Ångesten blir inte mindre med tanke på min jobbsituation (som är en av anledningarna till att jag började plugga igen). När jag sitter med skolarbetet och telefonen ringer får jag hjärtklappning. Det kan vara någon från jobbet, som ringer och frågar om jag vill jobba. Om jag inte känner att jag hinner åka dit pga skolan, blir de sura och griniga och jag får dåligt samvete, plus att jag förlorar inkomst. Om jag åker dit blir jag superstressad över att inte hinna med uppgifterna i skolan.

På grund av att aldrig veta hur jag jobbar kan jag inte planera mitt liv. Det sociala blir lidande. Har planerat att fika med en gammal kompis nu i flera veckor, men avbokar hela tiden för att jag blir för stressad för att jag ser allt annat som jag måste göra (då främst i skolan). Detta leder då också till dåligt samvete gentemot min omgivning, som jag ej känner att jag hinner med.

Även sysslorna i hemmet har blivit en faktor i framkallning av panik. Det jag förut tyckte om att pyssla med, som att laga mat, baka, plocka om bland prydnadssaker, sy och sätta om blommor, gör jag nu i ultrarapid med den ständiga tanken att jag borde egentligen sätta mig ner och plugga istället för att hålla på med detta. Vissa av grejerna gör jag inte alls längre. Just nu är det väldig oordning här hemma vilket stressar mig till max eftersom det kommer folk hit i helgen. För visst måste man utåt sett visa upp ett välstädat och ombonat hem och liv. Jag har däremot inte tagit tag i det eftersom jag har suttit med skolböckerna hela tiden. Välj och prioritera! Vad man än väljer blir något av det lidande eller båda halvdant gjorda.

Har även varit hemma från jobbet i två dagar på grund av att jag har varit illamående och haft värk i magen, som antagligen har framkallats av alltför mycket negativ stress. Men att vara hemma från jobbet (även om jag dessa dagar har suttit med skolarbete) ger mig dåligt samvete och ångest för inkomstbortfall.

Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet om grejer som stressar mig just nu. Jag är inne i en ond spiral och har inte en aning om hur jag ska ta mig ur den. Hur man än vänder och vrider på det så måste allt ändå hinnas med inom dygnets 24 timmar. Man måste prestera, måste ligga på topp och framför allt så måste man LYCKAS!!

Flytta till Valdemarsvik??

I sådant fall har ni en fin tvåa att köpa HÄR. Bare att köpe!


SOOOOOL

Idag skiner solen! Vad härligt det är. Känner hur det spritter i kroppen. Var ute en sväng och luftade mig. Det var skönt i solen, men en sjuhelsikes blåst. Ställde mig en stund invid trappan där det är lä. Bara drog in så mycket luft jag kunde i lungorna och njöt av solens värme mot kinderna.

Jag har till och med slagit upp fönstren dagen till ära. Det är skönt att vädra ur all instängd vinterluft. När jag sitter här i soffan kommer då och då en liten pust mot mig och det känns som vår! Som jag längtar!


Lösningen till alla inredningsproblem

Har ni en plats över i ert hem som ni inte kan komma överens om vad ni ska göra med? Söker ni något vacker och exotiskt, men som ändå passar till övrig inredning? Lugn, svaret finns här:

Äntligen är denna exemplariska, överväxta krukväxt till salu och finns att hämta på Borgs Gård för endast 0 kronor. Varför inte slå till redan idag??Finns tillgänglig så långt lagret räcker så passa på! Det är först till kvarn som gäller!

Krukan medföljer ej!

:-)

Familjesöndag

Igår, söndag, bar det av till Hosum Björkeberga för en kalorisnål familjedag


Efterrätt


Kakor


Bullar

Besök av Limo

I lördags hade vi storfrämmande här i Borgs Gård i form Limo Ritzer.


Jag misstänker att det egentligen inte var mig och Alex han ville hälsa på


Han var väldigt nöjd över att få äran att väcka en bakfull Alex


"Matte har klippt mig jättefint"


Efter ett par timmar var saknaden efter matte stor

RSS 2.0