Då var det dags igen...

Tjock i halsen
Hostig
Skallebank

Fan så trött jag är på att vara basiluskernas hem!


Barnvakt åt grannbarnen


Det spelas boll


"skål"


Emilia är hungrig


Mys i soffan


Inneboende

Till Alexanders stora glädje har vi en inneboende i trädgården


HAPPY HAPPY

Det är nog lite bra för att vara sant.
Inte helt klart ännu, så inte ska inte ropa hej riktigt än.
Men förhoppningsvis SNART!
Fasiken vad skönt det skulle vara!

Ni som vet, ni vet.
Ni som inte vet, får veta om det går i lås.

(Sara, du får veta på måndag då vi ses på Zumban)

"Smiling out loud"


Växtlighet i trädgården
Påskiga liljor


Här ska jag ha mitt trädgårdsland!


Påta i trädgården

När den tråkiga bilresan hem slutligen var över passade vi på att spendera några timmar i trädgården.


Alex klippte ner rosor


Maggan var ute på sitt första grönbete för i år


Lite skräp räfsades ihop


Trädgårdsmöbeln ställdes fram

Borta bra, men hemma bäst...


GBG-helg

Helgen, som just har passerat, har jag och Alex spenderat i Göteborg. Vi har sagt länge nu att det skulle vara skönt att komma iväg i ett par dagar för att få lite lugn och ro ifrån alla måsten här hemma. Sagt och gjort så bokade vi två nätter på Hotell Liseberg Heden.Det är ett väldigt mysigt litet hotell, som jag gladerligen rekommenderar. Det ligger väldigt centralt så man behöver ej bil för att ta sig varken till Liseberg eller in till centrum.

Lördagen tillbringade vi på Nordstan. Det är ett stort shoppingvaruhus. Jag hittade lite smått och gott. Närmare bestämt en klänning, en scarf och ett par skor.

På söndagen var vi ute och vandrade innan stan hade öppnat så vi begav oss till Göteborgs Stadsmuseum och kikade omkring.


Innan vi kom fram till muséet så gick vi förbi ett systembolag, som låg väldigt fint


Alex hittade en gubbe att härma


Dessa kläder tyckte jag var häftiga

Det var väldigt fint väder hela söndagen och vi kunde till och med sitta ute och äta lunch. Solen gassade rätt så bra, speciellt när man hade lämnat solglasögonen på hotellrummet.


Vi gick omkring i GBG:s centrala delar under sex timmar. Snacka om att både fötter och ben värkte när vi kom till hotellet på kvällen.


Lite onyttigheter hann vi också med


Alex passade på att ta en mikropaus


En miss i protokollet var att Sportspegeln tydligen visas i Göteborg också...


Vägen hem var lång och tråkig, Alex gjorde dock sitt bästa för att liva upp stämningen

Until next time...


Svinahult och Älgeryd

På väg till Göteborg åker vi förbi en skylt där det står Svinahult och Älgeryd.
Alex utbrister:
"Där kan jag och Fredrik bo. Jag är lite av ett svin och Fredrik, han är som en älg"


Kanske kanske

Det finns en chans
Vågar knappt hoppas
Ville hoppa upp och ned av glädje när jag hörde
Vill inte bli besviken
Så försöker att inte hoppas alltför mycket

:-)


Spänd förväntan


Vi får se vad detta kommer att växa upp och bli


Sol och blåst

Idag har jag varit i Valdemarsvik och jobbat. Det är alltid lika kul att komma dit. Lite annorlunda än stressen i Ingelsta. Även om det emellanåt är kul även där. Vi pratade lite om den kommande årsarbetstiden, som ska införas. Den ser jag verkligen fram emot!

När jag kom hem så städade jag hela nedervåningen. Såg ut som skrutt och svärfar skulle komma så då var det bara att ta tag i det. Nu luktar det gott av Grumme såpa, som jag använde när jag skurade golven. Maggan surnade till på mig när jag drog fram snabelmonstret (dammsugaren) för då blev det nämligen dags för henne att gå in i sin bur.

Nu sitter jag och väntar på att Alex och Bhosse ska bli klara i badrummet. De byter den sista kranen därinne. Så från och med ikväll så kommer vi att ha två likadana kranar igen. Tycker faktiskt att det ser lite mer korrekt ut.När de är klara med det så ska vi se över våra deklarationer. Suck och stön! Allt sådant ger mig huvudvärk. Finns det någon snårigare värld än deklarationens värld? Jo, det gör det antagligen, men för mig är det rena grekiskan. Tur att svärfar finns då och kan hjälpa till.

Sen längtar jag till lördag då vi åker till Göteborg! Det ska bli så otroligt skönt att bara få komma iväg ett par dagar och inte behöva tänka på alla måsten och göromål här hemma. Är ledig lördag till tisdag så då sa vi att vi passar på. Hoppas bara på fint väder så att man kan gå omkring och strosa bäst man vill.Nu skriker de på kaffe här så det är väl bäst att trycka på kaffeknappen.


Mamma är lik sin mamma

När man var liten så suckade man ofta åt sina föräldrar och tyckte att de var hur jobbiga som helst. Nu när man är vuxen (eller något liknande) så märker man att man är lika dem på så många sätt. Och att man gör sådana saker, som man tidigare i livet irriterade sig på att de gjorde.

Har ett exempel där jag förstår mamma fullt ut! Detta eviga tjat om vad man ska ha för mat i veckan. Vad ska vi handla? Mitt svar blev då oftast: "Kan väl inte jag veta".
Jag har inga barn att tjata på om detta, men jag har en karl. När man frågar honom om han vet någonting som behövs handlas så får man till svar: "Köp något gott". Jaha! Och vad är något gott då? "Köp lite käk bara". Jo, det var det som var tanken.

Ska handla i eftermiddag/kväll (första storhandlingen på 5 veckor!!!!) och tror ni att det finns någon nota skriven? Nej! Och tror ni att karln är hemma för att kunna hjälpa till? Nej!
I-landsproblem deluxe!!!

Jag är även ganska lik min mor när det gäller gardiner och blommor. Can't get enough!

När man väl får barn kommer man säkert att upptäcka fler tillfällen då man agerar precis som ens egna föräldrar! Jag kan faktiskt inte säga annat att jag är stolt över att upptäcka de små saker, som gör mig lik mina för de är de absolut bästa föräldrarna i världen. Och blir jag bara en bråkdel av de föräldrar för mina barn som mina har varit för mig så vet jag att jag kommer att blir en supermamma! Det där blev en himla lustig mening, men jag hoppas att ni förstår min poäng!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka och ta en fika med forna och nuvarande arbetskamrater. Ska få se en "liten" bebismage! :-)


RSS 2.0