Renovering av altan och smörgåstårta

Hej och hopp!

Jag är verkligen inte bra på att uppdatera här regelbundet. Antingen hinner jag inte, glömmer bort det eller orkar inte. Helt enkelt så kommer det riktiga livet emellan.

Den här helgen är mina svärföräldrar här och hjälper oss att renovera verandan. Eller rättare sagt så hjälper svärfar till och svärmor kommer på köpet. :-) I vintras höll taket på verandan på att kollapsa under all snö, vilket ledde till att vi fick stötta upp den med bland annat en gammal sängstomme. Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa. Det som gubbarna Eklund nu har gjort är alltså att satt upp extra reglar, som ska stötta upp taket ifall vi får ännu en sträng vinter med en massa snö.

Eftersom min kära mor snart ska operera sitt knä så kom min familj in och firade Alexanders födelsedag idag. Han fyller år i början av september. Med sig hade mamma en av sina underbart goda smörgåstårtor, som vi glatt mumsade i oss. Carro hade med sig muffins med egenodlade äpplen i, som också slank ner utan problem. Jag passade på att visa pappa sladden till mina fönsterlampor, som är för kort. Han suckade lite, men skulle köpa en längre sladd nästa vecka när de skulle till stan och sedan fixa det åt mig. :-) Pappa är snäll, han!

Syster yster klippte Maggans och Dagnys klor. Maggan bet och skrek under sin behandling, medan Dagny somnade. Hon hade varit ute och legt med barnen en stund och var helt slut.


Här vilar hon ut en stund hos moster

Nu hålls Alex och Bhosse med att sätta upp vår TV på väggen. Det är en himla smart idé eftersom det innebär att jag får bänken, som TV:n stod på tidigare, ledig. Där kan jag ställa några fina ljuslyktor lagom till höstens mörker. Skulle vilja ha en fin blomma där med, men dels kommer Alex klaga att den är i vägen och sen kommer Dagny att gräva upp all jord ur krukan. Alltså, ingen blomma blir det.

Nu ska jag njuta av ett glas rosé och luta mig tillbaka i soffan en stund. Axlarna och huvudet värker!

Tack och hej!


Mina tjejers upptåg

Jag har två yrväder till tjejer här hemma. Den ena busigare än den andra och båda lika glupska efter mat...


Maggan tar tillfället i akt och kryper in i höpåsen. Hon blev inte glad när jag plockade ut henne därifrån.


Dagny älskar att klättra i träd


Så här går det när man försöker plocka ner henne från trädet...

Vad vore livet utan djur?


Jobbig vecka

Veckan som har gått har varit hemsk och jag är glad över att kunna lägga den till historien. Har varit obotligt trött, haft ont i magen och varit förbannat mest hela tiden. Har inte kunnat sova om nätterna eftersom jag har haft ont i magen och när jag väl har somnat så blir jag väckt av antingen katten eller Alex. Ja, det dåliga humöret är ju ett resultat av den dåliga sömnen. Det är först nu på eftermiddagen som jag har börjat känna mig som människa igen. Är fortfarande en aning hängig, men har haft lite energi i alla fall.

Helgen har varit lugn och skön, vilket var precis vad jag behövde. I lördags var jag hos mor och far. Pappa, Carro, Fredda och jag åkte ut till Ållebråta och plockade kantareller. Det var verkligen en mysig skog att gå i och vi hittade många svampar. Innan vi begav oss till skogs så bjöd mamma på sin hemmagjorda smörgåstårta, som är den godaste som finns.

Idag har vi bara varit hemma. Jag har tvättat, men annars har det inte blivit många knop. Nu är det soffläge som gäller.

 
Alex och Dagny klättrar i träd


Fin liten misse


Hann klart i tid

När jag satt och virkade på en sjal åt mig själv kom jag på den briljanta idén att jag skulle virka en likadan till min syster, men i rosa färg. Jag lade genast undan den jag höll på med, ilade till garnaffären och inhandlade garn och virkade så att fingrarna blödde. Och jag hann klart till hennes födelsedag, till och med, med några dagars marginal.


Bilden blev tyvärr inte så bra. Tycker att det är svårt att fota handarbeten så att det gör dem rättvisa. Jag är i alla fall himla nöjd med den och jag hoppas att den kommer att ge min syster lite värme under kalla vinterkvällar.

Nu vidare till nästa projekt...


Hipp hipp hurra

Stort grattis till min kära syster som idag fyller 30 år!GRATTIS!


Dagny hälsar på Mormor och Morfar

I helgen skulle jag och Alex på släktträff hemma hos hans föräldrar. Vi skulle stanna kvar över natten och ville inte lämna Dagny ensam så hon fick vackert följa med sin storasyster Maggan till mormor och morfar.


Dagny suckar lite på mormor eftersom hon skulle ta kort heeeela tiden...


Hon var så jobbig att Dagny var tvungen att klå henne


Tillslut tröttnade hon och lade sig vid telefonen i väntan på att Husse skulle ringa


Dagnys nya favoritsysselsättning är att vara med och spela kort!


Tack min älskade mamma och pappa för att ni alltid ställer upp och tar hand om våra små! Vad skulle vi göra utan er?

GRATTIS MAGGAN LOU!

Idag säger vi GRATTIS till världens bästa MAGGAN LOU, som fyller fem år.


Kort på vårt lilla yrväder

Eftersom en viss Fredrik saknar bilder på Dagny så kommer några nu:

Hon håller oss sysselsatta :-)


Inget bord blir det

Nej, inget bord fick vi köpa.
De hade sålt det till några andra imorse.
Fast Alex var där och tittade igårkväll och skulle hämta det ikväll.
IDIOTER!


Nytt köksbord

Jag har alltid velat ha ett vitt köksbord. När vi köpte vårt köksbord hittade vi inget fint vitt och därför blev det ett i ek med skinnklädsel på stolarna. Med en liten Dagny med sylvassa klor så blir inte dessa så fina och sen är bordet väldigt tråkigt att sköta om då det behöver oljas väldigt ofta. Och oljar man det inte blir det torrt och tråkigt.

Det var egentligen inte så att vi letade efter ett nytt köksbord, men vi hittade ett iaf. På blocket för 700 kronor. Ganska överkomligt tycker jag. och det som är bra med det är att det är vitt och att det har sex stolar. Eftersom vi inte har något matsalsbord är det jättebra att ha ett stort köksbord där alla kan få plats att sitta runt när vi har gäster.Det är i behov av målning enligt ägaren. Alex var och kollade på det idag. Men för 700 kronor så kan jag måla om det och få ett fint vitt bord, som jag vill ha.

Nu vill inte Dagny att jag ska blogga mer för hon klättrar omkring här på datorn. Lilla sötnosen!


RSS 2.0