Grekisk spenatpaj



Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning
250 g färsk bladspenat
1½ dl grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
3 ägg
150 g fetaost
rivet skal av 1 citron
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar

Dekoration
1 citron
12 oliver
några färska spenatblad
20 g fetaost

Gör så här
Kör mjöl och smör i en matberedare på högsta hastighet en kort stund tills matfettet är finfördelat. Häll i vattnet, arbeta samman degen till en boll. Svep in i plast och låt vila kallt 30 minuter innan degen bakas ut.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla eller tryck ut pajdegen i mindre portionsformar eller en form med diameter 22-24 cm. Förgrädda i ugnen 10 minuter.

Fyllning: Placera bladspenaten i botten av pajskalet. Blanda yoghurt, grädde och ägg i en skål. Smula ner fetaosten i äggsmeten. Tillsätt citronskalet. Pressa i vitlök och rör i svartpeppar.

Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.

Dekoration: Lägg på citronskivor, oliver, spenatblad och tärnad eller smulad fetaost.



Inte den godaste paj jag har gjort, men helt klart godkänd! Verkligen ett bra vegetariskt alternativ. Till och med Alex tyckte att den var god och han var väldigt skeptisk innan.


Källa: Hemmets Veckotidning Nr 5 2010


Kommentarer
Postat av: Carro

SV: Den måste ni helt klart testa för den var supergod!

2010-02-06 @ 06:42:06
URL: http://carro810815.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0