En dag med mamma!

Vid tio-tiden i förmiddags åkte jag in mot staden för att spendera dagen med min kära mor. Hon skulle in till mammografin och vi passade på att ta en dag på stan samtidigt. På mammografin var hälften av Valdemarsviks kvinnliga befolkning samlad. Träffade bland annat min gamla klassföreståndare Gunila och en annan av Vammarskolans lärare vid namn Ann-Marie. Det var trevligt.

Innan vi gick till mammografin så gick vi en sväng på stan. Jag passade på att byta min två böcker som jag fick på födelsedagen. Det blev tre andra böcker. En av dem var Stieg Larssons "Män Som Hatar Kvinnor". Alla säger ju att den är så bra så jag måste ju läsa den för att se om de har rätt. Sen blev det en bok av en av de författare som jag älskar, nämligen Jeffery Deaver. Den boken heter Stenapan. Den tredje boken blev en bok av en författare som jag ej har läst någonting av. Den heter Shakespeares Hemlighet och är skriven av Jenniger Lee Carrell. Den lät bra plus att omslaget är riktigt snyggt! Av min underbara mamma fick jag en bok som jag kan samla alla mina favoritrecept i. Den var väldigt fin och gammaldags.

Efter mammografin åkte vi ut till Coop och åt på den vanliga restaurangen där vi alltid äter när min familj kommer in till stan. Mammas favoritgubbe kände dock inte igen oss denna gång. Han hade väl en dålig dag eller något sådant. Efter varsin hambugartallrik begav vi oss till Maxihuset. De håller ju på att bygga om där så vi var nyfikna på vad som hade skett. Efter ett välbehövligt toalettbesök gick vi in på Ica Maxi för att se om det fanns några fina blommor. Det blev dock en nitlott, men det blev i alla fall lite hårspray och annat nyttigt. Gjorde ett försök att hitta någonting på MQ för presentkortet jag fått på min födelsedag. Hittade en söt tröja, men den kostade nästan 700 kronor så det blidde inte den. Sen gick vi in på den roligaste butiken på hela Maxihuset, nämligen Confetti. Där köpte jag en servetthållare, som nu står på köksbordet. Den passade precis. Sen åkte vi vidare till Blomsterlandet där jag köpte två Hibiskusblommor med tillhörande krukor.

Efter det var det dags att skjutsa ner Mamma till busstationen så att hon kunde ta sig hem och jag kunde åka hemåt och ta hand om de sysslor som behövde göras. Hade en underbar dag med den mest underbara människa jag känner - MIN MAMMA!


080920: 50-års kalas

Lördagen den 20 september ståndade mitt och Alex 50-års kalas här i Borgs Gård strax utanför Norrköping. Vid 09:00 väckte jag upp Alex. Frukost intogs. Sedan började jag med att göra två tårtor och Alex gick på städningen. Hela förmiddagen gick åt till detta arbete. Det var precis så att vi var klara när folket började dyka upp. Först kom mor och far Olsson, som beräknat. Därefter kom syster Eklund med familj. Strax efter det dök syster Olsson med bihang upp. Det största överraskningen under dagen var när herr och fru Eklund dök upp exakt klockan 13:00, vilket var den bestämda tiden. Därefter kom alla flickorna Lindberg med två småherrar i släptåg. Sist med inte minst ankom broder Eklund med familj minus en son. Sammanlagt blev vi 21 personer, som trängdes om fikaplats i köket. Mycket presenter, kaffe, kakor och tårta blev det.

Här följer lite foton från dagen:


Tårta nr 1


Tårta nr 2


Fikabröd, som  räckte och blev över


Herrskapet har slagit sig ner med onyttigheterna


William trivdes bland alla flickor


Tårta 1,2 och 3


Efter att familjerna Eklund och Lindberg avtågat stannade Olssons kvar för att avnjuta ett spännande spel av UNO Spinn. Ett spel där allt kan hända.


Den heta spelplanen


De två systrarna Olsson är två veteraner inom denna sport


Till höger ser vi den mer spelberoende delen av familjen Olsson


Herr Jansson har blivit en van Uno-spelare sedan han äntrade Olssons territorium


Herr Eklund, som skymtas till vänster, och herr Olsson är två erfarna spelare. Lägg märke till Herr Olssons djupa koncentration.Presenter uppradade:

Eklund/Olsson tackar alla för en trevlig dag!

Stulit från min syster

Nu har jag varit och snattat en rolig sak, som min syster hade gjort på sin blogg. Dock tog det en himla tid att komma underfund med hur jag skulle gå till väga. Jag och datorer hör definitivt inte ihop. Det slutade med att Carro fick skicka över alla filer till mig eftersom jag ej lyckades spara ner dem själv.

Jaja, det hela går i alla fall ut på att man ska söka efter olika grejer på Google och ta en printscreen av den första hemsidan man får upp. Detta är listan man går efter:

1. Sitt förnamn
2. Sitt efternamn
3. Årtalet man är född
4. Staden man bor i
5. Sin favoritfärg
6. Sin favoritmat
7. Sitt favoritklädesplagg
8. Sitt intresse

Mitt förnamn: Camilla


Mitt efternamn: Olsson


Född år: 1983


Bor i: Norrköping


Favoritfärg: Gul


Favoritmat: LasagneFavoritklädesplagg: Pyjamas


Intresse: Läsa


Bakdag

Igår hade jag en redig bakdag. Jag började med att baka tigrerade muffins. Sen blev det partykakor och där började saker och ting inte gå helt enligt planerna. Degen blev smulig och kakorna flöt inte ut under gräddningen. Sen gjorde jag några chokladkakor, som jag ej minns vad de hette. Det var meningen att man skulle spritsa dem, men degen blev för degig så det gick inte. Så jag fick rulla dem istället och tänkte att det går säkert lika bra. Men när de var i ugnen flöt de ut och såg ut som kackerlackor. Så de går ej att bjuda på. Sen tröttnade jag på de misslyckade kakorna och bakade en hederlig sockerkaka med apelsin. Den blev i alla fall lyckad.


Muffinsen - jag glömde att ta kort innan jag la ner dem i påsen


Partykakor - tillplattade med sked


Kackerlack-kakor

Sockerkakan glömde jag att ta kort på, men den ser ut som en helt vanlig sockerkaka.

Alex 25 år

Igår fyllde Alexander 25 år gammal. Hans familj kom hit och överraskade honom med fika och födelsedagspresenter.


Alex började ana att någonting var på gång


Här har familjen kommit


Sannie och Maximilian var också med och firade farbror Alex

Inflyttningsfest

I lördags hade vi då äntligen vår inflyttningsfest. Den blev mycket lyckad. Lite stelt i början, men efter ett par glas grogg/vin kom alla igång. Och många fina presenter fick vi. och lite lekar lektes det. Tack så mycket, alla våra vänner!


David, Manne, Anna och Niklas


Jag med Frida och Carro i bakgrunden


Alex med Marcus och Niklas i bakgrunden


Carro leker med kameran, Fredda äter salt pinne och Markus håller en öl


Frida


Barndomsvännerna David och Marcus


Carro, jag och Niklas i köket


Jag och Frida


Lag Poop Bears


Lag Hell Vikers, som Frida var med i också


Alex och Markus


Alex och Frida


Carro och Fredda hjärtar varandra


Det hände någonting med dörren


Söta pojkar


Frukost dagen efter festen
Ännu en gång vill jag tacka mina vänner för en underbar kväll och fina presenter!

Min orkidé
Svampplockning och UNO

Igår var Carro och Fredda och hälsade på hos oss. Vi tog med oss mackor, varm choklad och Carros nybakade muffins och begav oss ut i skogen för att leta efter kantareller. Först hittade vi inte så mycket, men efter att ha tryckt oss igen lite snår hittade ni lite mer som ni kommer att få se. Det sägs ju att ett kort säger med än tusen ord så...


Vi började vandringen med att hitta ett konstigt träd


På väg in i skogen


De första kantarellerna har hittats


Jag och Carro är på G för att hitta svamp


Fredda försvinner i terrängen


Skog så långt ögat kan se


Alex är förskräckt och undrar var civilisationen har tagit vägen


Han fann sig dock snabbt och busade lite


Fredda kunde ej gömma sig


Carro och jag hittade en väg runt staketet, Fredda däremot gick rakt igenom


Carro och Fredda på ett gärde


Jag är på väg över en tvivelaktig bro, men den höll


Det var en snårig skog efter bron


Vilket Fredda upptäckte på nära håll...


Brant och snårigt var det


Men det var fin utsikt däruppe


Fredda försvinner in bland träden igen


Carro och jag


Alex visar stolt upp en kantarell, som han hittade


Det lönade sig att ta sig igenom snårskogen


Vi hittade en väg och hoppades att den skulle leda oss till bilen


Älsklingen på promenad


Det var en bit att gå


En fin bäck


Äntligen vet vi var vi är


Söt busunge


Me


Väl hemma rensades svampen...


...och kokades


Maggan var med, men var alltför trött och låg för det mesta och vilade i reseburen

UNO SPINN


Det var en trevlig dag!

RSS 2.0