En helg med Limo

Den här helgen är vi hundvakt åt Limo. Han kom igår och ska stanna till imorgon då hans matte kommer hem från Gävle. Vi har haft väldigt roligt än så länge. Tagit promenader, lekt med grisen och katten och bara legat och slappat. Här följer lite bilder från vår helg.


Limo myser med Grisen


Bus med lekfarbrorn


Pussar kameran


På promenaden träffade vi på hästar


En sådan här varm dag är det viktigt att dricka mycket


Såhär så det ut när Alex höll i kopplet...


När jag höll i tyglarna var det ordning och reda.... HELA VÄGEN!! Jajjamänsan!

Nu är vi trötta alla tre och slappar i soffan!

Hus igen

Jo, jag vet! Vi är husgalna, men det är ju så roligt att titta. Nu har vi hittat ett i Åby, men jag är osäker. Det är så fint! Men så stort! Och sen ligger det lite dumt med väg och järnväg. Vi har inte varit och tittat på det live och vet inte om vi ska åka och titta på det heller. Åby känns lite off, även om det säkert inte är det.

Vill ni se mitt drömboende (i alla fall på bild) så kan ni titta HÄR. Lämna gärna en kommentar om vad ni anser.


Sen finns det ett i Vånga, som ej var så dyrt (förhållandevis). HÄR kan ni titta på det. Jag tyckte att det var mysigt.


Limo

Denna helg är har vi en inneboende. Han ser ut så här:



Nu ska vi gå på en långpromenad in till Parken och möta Alexander

Lantbröd



FÖRDEG
3 dl vatten
25 g jäst
3 dl rågsikt

EFTER ETT DYGN
7 dl kallt vatten
2 msk salt
1 msk malen spiskummin
½ dl raps- eller olivolja
2½ liter rågsikt

GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop fördegen. Var noga med att jästen löser sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn. För ännu mustigare smak kan man vispa i ytterligare ½ dl vatten och ½ dl rågsikt och låta stå ännu 1 dygn.

Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 1½-2 timmar.

Baka ut till två fina bröd: Gör tjocka plattor som du rullar ihop och lägger på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Jäs i 30 minuter medan ugnen värms till 250-275 grader.

Snitta bröden och sätt in dem nederst i ugnen. Spraya uppe och nere med vatten. Stäng ugnsluckan och sänk till 200 grader.

Grädda bröden i 45 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Bröden går utmärkt att frysa.


MITT BETYG
 
av fem möjliga
Det var en konstig bismak

ALEX BETYG
av fem möjliga!!!!!


Uppe med tuppen!

Vaknade klockan 05.42 imorse. Petade till Alex, vars buss går strax efter sex. Försökte somna om, men gav upp efter redan tjugo minuter när jag kände att det var ändå ingen idé. Tankeverksamheten hade satt igång så då var det bara att sätta igång rent kroppsligt också.

Började med att diska. Alltid skönt att bli av med det. Älskar att ha det rent och snyggt i köket. Sedan sprang jag ut med soporna, tog vägen förbi tvättstugan för att se om den var ledig. Det var den! Snabbt som ögat bokade jag tiden och sprang upp och sorterade ut underkläder och handdukar, som jag brukar tvätta därnere för att kunna tumla. Alex har länge stört sig på en död blomma som har stått och tagit upp plats i hallen så jag bar ut den och delade upp den i kompostpåsar för att slänga. Måste bara påpeka att det regnade ute!

När det var klart gjorde jag i ordning frukost och gick upp och satte mig en stund vid datorn. Under tiden skrev jag på inköpslistan. Jag insåg att Willys öppnade redan vid åtta så vid åtta stod jag utanför Willys Ingelsta och ville in. Det var jag och pensionärerna, som shoppade loss.

Jag kom på att jag måste ju ha något gott och bjuda min gäst på. Sara kommer nämligen hit och hälsar på idag. Så jag satte igång att baka en kladdkaka. När jag ändå var i farten så förberedde jag Lantbrödet, som jag ska testa att göra. Fördegen ska stå och jäsa i ett dygn så det är bara att ta tag i imorgon igen. Medan kladdkakan stod i ugnen passade jag på att hoppa in i duschen så att jag inte luktar skunk när hon kommer. :-)

Nu väntar jag bara på att Sara ska komma. Ska nog gå ner och sätta mig och virka lite. Maggan pockade på uppmärksamhet förut så jag ska ta ut henne på köksgolvet.

På återseende!!

Lång dag

Idag har varit en väldigt lång dag. Möjligtvis den längsta dagen på året, i alla fall som det har känts. Cyklade till jobbet vid elva och tillbaka hem vid halv åtta. På vägen hem regnade och blåste det. Var helt slut när jag kom hem, men då har jag fått min motion för dagen.

Imorgon kommer Sara hit. Om det är dåligt väder så ska vi nog bara vara hemma, men klarnar det upp kanske det blir en tur till Smultronstället i Söderköping.

På kvällen ska vi iväg och titta på ett hus till. Denna gång i Herstaberg. Vill ni kika så är det bara att gå in HÄR.

Nu ska jag titta klart på Desperate Housewifes och sen blir det sängen.

Tack och hej!

Hustittande

Ikväll ska jag och Alex samla vuxenpoäng genom att gå och titta på ett hus. Är ni nyfikna kan ni kika HÄR.

Pappa fyller år

Igår fyllde pappa år och hela familjen var givetvis där för att gratulera. Jag åkte ner redan i lördagseftermiddag efter jobbet och sov över. Det blev dock väldigt lite sömn framåt morgonkvisten då jag fick sällskap på madrassen av Helmut, som inte tar upp lite plats.


Här är den odågan


Quasimodo hade istället gått och lagt sig på födelsedagsbarnets arm, men blev skraj när jag och mamma äntrade med vår skönsång med kaffet i högsta hugg

När Carro och Fredda kom bjöds det på kaffe och tårta:

Födelsedagsbarnet skär upp tårtan


Carro plåtar


Det började regna och Fredrik fick springa och hämta det andra födelsedagsbarnet som satt i sin kulle

Fredrik hade med sig en av sina leksaker, nämligen sin radiostyrda bil. Han hade tagit med sig ett batteri, som bilen inte gick lika fort med så att Alex kunde få testa

Fredrik kliar sig lite nervöst i huvudet medan Alex kör vidare


Fredrik gjorde rätt i att vara nervös. Det är iaf tur att pappa har lagt stenar runt dammen.


Det var dock Fredrik själv som körde sönder bilen sen

För den som vill se filmer på bilåkandet kan gå till min systers blogg och kika.


Mamma njuter i solen


Carro tog, dagen till ära, på sig "julstrumporna" ;-)


Benjamin, som fyllde 7 år.

Tack för en trevlig dag, min kära familj!

Fredrik är smart

Dagens absolut smartaste kommentar:

"Mina armar och ben är för långa i förhållande till mitt huvud"

Sagt av Fredrik Jansson då han slog i armbågen.


Ett mail med resultat

Efter en underbar dag med sol och shopping lade jag mig i soffan och kollade min mail. Jag hade fått ett mail från min mattelärare med mitt resultat från slutprovet. Jag vågade inte läsa det själv så jag lät Alex öppna det åt mig. Så här såg det ut:

Hej Camilla!

Jag har rättat ditt slutprov nu.
Du har totalt 22 poäng, varav 9 VG-poäng. Det betyder VG i betyg på provet.
Då blir det naturligtvis VG i betyg på kursen också.

FY FAN SÅ JÄVLA SKÖNT! Aldrig mer matte!!!!!!


2010-05-21

Prick klockan sex imorse slog jag upp ögonen. Väckarklockan skulle ringa en halvtimma senare och eftersom jag inte tycker om att somna om för så kort tid så gick jag upp. Alltid skönt att ha lite extra tid på sig om morgonen. På schemat för dagen stod slutprov i Företagsekonomi B. Alltså pekade nosen mot Linköping.

Jag vill inte ta ut något i förskott, men det kan ha gått vägen. Jag hade väldig stor tur med frågorna och sen bestod provet av sju frågor och inte var de särskild stora heller. Bara att vänta till brevet med betyget dimper ner i brevlådan.

Efter att provet var avklarat gick jag och satte mig på ett fik, tror att det hette Gyllen. Tog mig en grekisk sallad och ett glas vatten. Sen satt jag bara där och njöt av solen. Hade absolut ingen lust att resa mig därifrån, men det värkte lite i shoppingtarmen. Och shoppa, det gjorde jag! Inte likt mig, men lika bra att passa på när jag får mina infall. Kände att jag kunde vara värd att unna mig lite extra nu när skolan (förhoppningsvis) är avklarad. Har varit ett par stressiga månader nu och behövde lite uppmuntran.

Vill ni se vad jag har köpt?? Tänkte väl det.


Klänning från H&M, Leggings från Twilfit och skor från Din Sko


Skorna


Lite lukta gott

Och det oskrivna regeln, är man i Linköping måste man besöka IKEA.


En lampa till extrarummet. Har ju planerat det rummet i Fridas favvofärg, nämligen lila så denna passade ju utmärkt!

Annars inhandlades det värmeljus, presentpapper och glödlampor.

Vad dagens nota gick på håller vi oss för oss själva. :)

När vi kom hem var det dags att grilla igen. Denna kväll stod det hamburgare på menyn. Hur gott som helst. Och självklart så avnjöt vi lyxmåltiden i de fina trädgårdsmöblerna.

Alex gör sitt jobb och vaktar grillen


Eld

Gott och kort en väldigt bra dag. Nu äter jag ostbågar och dricker Zingo.

Tack och hej


Massage och grill

Idag har jag varit och fått massage. Det var både skönt och inte skönt. Ont fasiken gjorde det i alla fall. Tydligen är jag sned i bäckenet och i ryggen. Fick lite tips på några övningar, som jag ska göra för att stabilisera. Sen gäller det bara att få arlset ur vagnen och göra dem också.

När jag kom ut från Centralbadet ringde telefonen direkt. Det var Alex som hade fått en briljant idé. Det vankades grillning. Sagt och gjort åkte jag förbi Hageby Centrum på hemvägen och handlade hem lite kött. Sen var det bara att slå sig ner i de nya trädgårdsmöblerna och njuta av dagens sista sol.


Vårt nya trädgårdsbord där vi kommer sitta och ha det skönt i sommar


En äkta livsnjutare ;-)


Maggan fick lite färskt gräs innan jag åkte in till stan

Bryt ihop och kom igen

Sitter här med Företagsekonomiböckerna. Slutprovet är på fredag. Jag kan ingenting. Tycker att jag borde ha lärt mig någonting på dessa fyra månader, som jag har haft på mig, men icke. Vet inte vad som hände. Tiden bara flög iväg. Stressade med alla inlämningsuppgifter mellan arbetspassen och helt plötsligt fanns det ingen tid för att nöta in informationen utan den försvann lika snabbt som den gick in.

Matteprov hade jag igår. Gick dit och trodde att jag kommer ju i alla fall klara detta. Hade faktiskt positiva tankar om det provet (det du, Alex). Men det kändes inte lika bra när jag gick därifrån. Hoppas i alla fall på godkänt.

Vad hände med den där tjejen som var duktig i skolan och fick bra betyg på alla prov och hann med allt hon skulle göra? Long gone tydligen. Jag har aldrig sett mig själv som trög, utan har ganska lätt för att lära mig, men sådant kanske ändras med åldern...

Har bara lust att gråta, men det gör ju inte saken bättre...

Ensammen hemma

Alexander är i Malmö den här helgen och hälsar på ett par kompisar. Egentligen skulle jag ha jobbat, men har istället varit hemma med halsont och feber. Nu mår jag dock bättre och ska ta tag i pluggandet under morgondagen.

Man vänjer sig vid att vara två stycken här hemma (vi är tre, men den tredje är inte alltför talför, inte på ett språk man förstår iaf). Jag är ensam rätt så mycket i vanliga fall också, eftersom Alex jobbar heltid och jag inte gör det, men jag är van vid att han alltid kommer hem på kvällarna. Jag vet att han bara har varit borta sen igår och att han kommer hem imorgon, men just nu känns det som en halv evighet. Det är så tyst här hemma. När jag gick och la mig igår fanns det ingen att trängas med i badrummet. Annars är det en grej som vi båda kan bli irriterade på varandra för, för att vi inte kan vänta tills den andra är klar utan ska ge oss in och borsta tänderna samtidigt (vi har inte världens största badrum). Men direkt när det inte finns där så märker man att man saknar det. Det kanske är för att man har väldigt lätt för att ta varandra för givna. Att rutinerna blir så hårt inrutade att man inte märker att det egentligen de som betyder någonting.

Ibland brukar jag tänka på vad jag gjorde när jag bodde själv. Jag kommer inte ihåg att jag hade så här tråkigt då eller kände mig så här ensam. Man var väl van vid att bara ha sig själv som sällskap då kanske. Jag vet inte. Jag funderar så mycket, men sen försöker jag sätta mina tankar i print och det blir bara så ordfattigt. Men det är väl svårt att sätta sina tankar i ord.

Nu ska jag fortsätta på min virkning som jag har startat på. Får se om jag lyckas färdigställa denna eller om jag tröttnar på den med.

Sov gott, allihopa!

Kissar som undersöker en bil


Trött i huvudet

Har precis avslutat en dags plugg. Egentligen skulle jag behöva plugga några timmar till, men huvudet säger nej. Orkar inte ta in ett enda ord till, speciellt inte om det handlar om företagsekonomi. Har suttit sen klockan halv nio imorse, med ett uppehåll för att gå på den sista mattelektionen innan det nationella provet. Hade en sista inlämningsuppgift att göra och lämna in samt en del frågor om geometrin.

Det behövs verkligen en storstädning här hemma, men den får bli när de båda slutproven är avklarade. Jobbar inte så många timmar veckan efter så då hinner jag städa istället. Det ser verkligen ut som att något skulle ha exploderat härinne. Det är nästan så att man ej ser varken köksbänken eller köksbordet på grund av alla grejer som ligger där. Men då är det tur att det för tillfället står ett extra bord här i köket som man kan använda som avlastningsbord. Det är ett sådant där bord, som egentligen ska stå ute i trädgården. Men än så länge ha jag inte anlagt någon gräsmatta på köksgolvet... Det kanske vore en idé dock. Då behöver vi ju ej bära ut trädgårdsmöblerna. Kan kanske tillkomma en del komplikationer vid grillkvällarna, som till exempel rökskador på gardinerna!?

Härom dagen kom Alexander hem med en solros till mig. Den pryder nu köksbordet så fint. Det är nog den mest törstiga blomma jag någonsin har ägt, tror jag. Den skriker jämt efter vatten. Får hoppas att den klarar sig ett tag i alla fall. Tyvärr har vi ju ingen balkong att ställa ut den på. Så istället får den stå på Alex-nästan-balkong. Han brukar öppna fönstret på vid gavel och sätta sig på en stol längst in vid fönstret och säga att det nästan känns som att ha en egen balkong.

Nej, nu ska jag nog gå och göra mig lite kvällsmat. Måste koka potatis till matlådan imorgon med. Japp, så får det bli.

Ha det gött därute!

Lovefilm

Är det någon som vill prova Lovefilm utan extra kostnad i en månad? I sådana fall, skriv en kommentar och lämna er e-postadress. Vill ni läsa mer om vad Lovefilm handlar om kan ni göra det HÄR.

Tjillevippen

Fågelbesök

Vi har två små fåglar, som bor hos oss. Eller rättare sagt utanför vårt fönster på övervåningen. Öppnar man, vill de komma in på besök.


Bloggtorka

Har inte haft någon lust att blogga på den senaste tiden, därav inga nya inlägg. Har ju heller inte haft datorn hemma då den har varit paj igen....

Men ni behöver inte oroa er för att missa någon ultraspännande i mitt liv, för det är pretty much the same.


See you later, alligator

RSS 2.0