Pannbiffar med rotfruktsgratäng
INGREDIENSER
PANNBIFFAR:
400 g nötfärs
2 msk vatten
salt och peppar
ROTFRUKTSGRATÄNG:
800 g potatis (av mjölig sort) i skivor
100 g rotselleri i skivor
125 g palsternacka i skivor
150 g fetaost (16%)
3 dl mjölk
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Börja med rotfruktsgratängen. Lägg potatis, rotselleri och palsternacka i en smord ugnsfast form. Mosa fetaost tillsammans med mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen över rotfrukterna. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.
Blanda färs, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma till 4 biffar. Stek dem i margarin i en stekpanna.
Blanda apelsinskivor och fänkål i en skål. Slå på lite balsamvinäger. Salta.
Källa: www.viktklubb.se
HELT KLART GODKÄNT!
Kommentarer
Trackback