Påskhelgen 2010

Det är redan april. Vart tar tiden vägen? Det går så otroligt fort. Tyckte nyss att det var nyår, men det var tydligen fyra månader sedan. Jaha, okej då.

Hur som helst så har det varit påsk i helgen. Skärtorsdagen inleddes med jobb och avslutades med partaj. Frida, Anna och jag behövde alla en redig Girls Night Out. Framåt småtimmarna joinade dock Alex, Henrik och Anders. Jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge som jag gjorde under denna kväll/natt. Att bara sitta och prata på en bar över ett glas vin/öl är helt och hållet underskattat. Det blir helt klart mer socialt än att bara hoppa omkring på ett dansgolv och knappt höra vad någon säger. Men det är klart, vad är en skärtorsdagkväll utan Balkan på Palace?? Yeh....

Långfredagen blev slapp. Grabbsen åkte hem och vi åkte in till Frida och Limo. Pizza intogs. Inte mycket mer med det egentligen.

Påskafton jobbade jag och konstaterade att det finns många roliga människor. När klockan väl var slagen var det bara att bege sig hemåt och packa bilen. Det blev några vändor upp och ner för trapporna. Bra motion i förebyggande syfte (om man tänker på all mat och godis som intogs under helgen). Färden gick till Sjögärdet i Valdemarsvik, alltså till svärföräldrarna. Där blev årets första grillning ett faktum. Mums!

Påskdagen var vi bjudna på påskmiddag i Björkeberga. Underbart gott! Och som vanligt så spelades det en hel del kort. Fredrik hade även med sig sin radiostyrda bil, som grabbarna var ute och lekte med. På kvällen blev det smörgåstårta a'la mamma Olsson. Den godaste smörgåstårtan jag någonsin har smakat!

Annandagpåsk pluggade jag lite med hjälp av Alex. Vi åt lunch hos mamma och pappa för att sedan bege oss in till stan. Alex skulle dock till Linköping och se på hockey. Jag åkte hem för att sedan åka in en sväng till Frida. Ta en kaffe i köket med Olle och henne, självklart var också Limo med och pockade på uppmärksamhet. För att sedan åka ner till Gamla busstationen och hämta Alex och Manne. Därnere var det två väldigt creepy killar. Jag backade in på långtidsparkeringen och ställde mig så att jag hade bra uppsikt över busshållplatserna. De här killarna stod borta vid en av hållplatserna och stirrar bokstavligt hela tiden mot mitt håll. Jag tycker genast att de är obehagliga och trycker på låsknappen! Sedan börjar den ena dra sig närmare bilen bit för bit. Jag försöker att hålla uppsikt över dem utan att titta rakt på dem. Han går och ställer sig bakom en bil lite längre bort och efter någon minut följer den andra snubben efter. Hela tiden är deras blickar vända mot mig. Jag plockar upp mobiltelefonen och ringer Alex. Tänkte att de kanske håller sig borta om jag ser en aning upptagen ut. Konstig tanke egentligen, men... Då jag pratar med Alex kommer deras buss precis och jag åker förbi killarna bort till hållplatsen där killarna ursprungligen stod. Låser upp dörrarna och stressar in grabbarna och gasar fort som faesen därifrån. Hela tiden står de och verkligen stirrar på bilen. Även om detta inte var något allvarlig eller uppseendeväckande så blev jag skitskraj. De här människorna var verkligen skräckinjagande för mig och väldigt obehagliga. Det är tur att man kan låsa bilen innifrån med ett enda tryck. Kan erkänna att jag alltid har dörrarna låsta när jag är ute och kör nattetid. Känner mig mer säker då.

Idag är påsken över och jag har ingen lust med någonting. Har putsat fönstren på undervåningen, men mer har inte blivit av, förutom fyra tvättar och lite matlagning. Pluggböckerna ligger kvar där jag lämnade dem förra gången... Hjärnan säger NEJ! Får ta upp dem imorgon och arbeta dubbelt så hårt och fort då. Funderar lätt på att ta en promenad igen (var ute på en imorse). Får se var orken bestämmer sig för...

Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0