Valet är gjort

 Stort TACK för er respons på mitt inlägg om vilka skor jag skulle välja till bröllopet.

Ert svar var enat. Alla tyckte de med spännen. Jag förstår hur ni tänker och min spontana reaktion var likadan, men vid närmare eftertanke och sett ur helhetens perspektiv väljer jag de utan spänne. Eftersom klänningen har ganska mycket brodyr så vill jag hålla de andra detaljerna enkla.

Resultatet kommer ni att få se i maj

:-)


Om någon har något bra tips om var jag kan hitta en enkel och fin vit kuvertväska så hojta gärna till.
Hittills har jag kammat noll!


Up up and away


Bordsplacering och skor

Nu är vi i farten med planering vill jag lova. Mindre än fyra månader kvar tills the big day!

Busy busy busy

Häromkvällen satt vi med bordsplaceringen och har nu ett första utkast:

Sen blir det väl lite ändringar på vägen med folk som inte kommer och folk som tillkommer

Beställde två par skor från Brandos.se och kan nu inte bestämma mig för vilka jag vill ha.

Någon som har någon åsikt?
Med eller utan spänne?

:-)


Jacobs hälsokök

Systembolagets julklapp till sin anställda var förra året ett presentkort från mediacard.nu. Det fungerar så att man får logga in på en hemsida och välja en produkt i hälsans tecken. Man får välja mellan cd-skivor, ljudböcker, receptböcker och tidningsprenumerationer.

Ikväll loggade jag in och gjorde mitt val:Jag valde receptboken Jacobs Hälsokök. Då vi är två stycken med magkatarr här hemma så har jag beslutat att vi ska skaffa oss bättre matvanor och kanske kan denna bok vara en hjälp på vägen.

Så här står det om boken på cdon.com:

"I en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.

Den här boken handlar om familjemetoden ? ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta ? ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag.

Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart ? utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid."

Jag tror att den är super!


Testpilot för Pågen

Nu har jag anmält mitt intresse för att vara testpilot för Pågens Äntligen mjukbröd i runt format. Det är ett ljust bröd som ska innehålla lika mycket fibrer som ett mörkt bröd.

Vill ni läsa mer om produkten kan ni klicka HÄR.

Vill du också bli testpilot?
Anmäl dig här
Kul om man skulle bli utvald!


Orosmoment

Det är konstigt att det alltid ska finnas saker att oroa sig för. Det verkar höra livet till. Idag är bara en sådan där skitdag då jag plockar fram allt som jag har att grubbla över. Så jag tänkte spy galla här.

Detta är mina orosmoment för tillfället:

Maggan Lou
Vill gråta bara jag tänker på det. Är så fruktansvärt rädd för att förlora henne, men vet ju om att för eller senare så kommer vi till det. Finns inga ord som kan beskriva vad den lilla pälsbollen betyder för mig. Är så orolig över att hon kanske mår dåligt även om hon inte visar det. Det sägs ju att marsvin spelar friska så länge de bara kan eftersom det i vilt tillstånd betyder fara att visa sig svag. Skulle vilja att hon kunde berätta för mig hur hon mår och vad jag kan göra för att göra det bättre.

Dagny
Hon äter inte. Det har fungerat med att blanda ut kattmaten med torsk, men nu verkar inte det duga längre. Ger henne bara torsk emellanåt för att hon ska få i sig någonting. Imorse fick hon lite filmjölk och det var gött det!

Huset
Min största skräck är att vi sitter här om tio år med ett helt förfallet hus för att vi inte klarar av att sköta underhållet. Ja, jag vet att jag överdriver en smula nu, men det är sådan jag är. Ser redan skavanker som behöver åtgärdas och givetvis har jag inte en aning om hur det ska göras. Stockarna i trappen börjar murkna och bli dåliga, vart fan får man tag i nya sådana? Trappen vid groventren börjar flagna sönder, räcker det med att måla om eller måste något bytas ut och hur i helskotta byter jag ut det i sådana fall då? Häromdagen satt jag och fundera på när det var dags att måla om kåken och hur lång tid det skulle ta. Och så vidare...

Golfen
Här är källan till allt det onda idag. Det var det här som drog ner mitt humör från sprudlande glad till sprutande tårar. Hämtande den på verkstad igår och ombesiktade den idag. Tror ni att den gick igenom: NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Självklart inte. Varför skulle den göra det? Fan, vad bitter jag blir!

Bröllopet
Vad i hela friden har jag glömt bort att göra? Har bara en känsla av att någonting väldigt nödvändigt och viktigt har förbisetts, men VAAAAAD?

Pengar
Ett ständigt återkommande orosmoment inblandade i alla de andra problemen. Varför är de bra för?
Vi avskaffar dem!

Så, nu tror jag att jag är klar med mitt klagande för idag. Innan dagen är slut har jag säkerligen kommit fram till ytterligare några superba I-landsproblem. Jag borde få nobelpris i att oroa mig och komma på eventuella kommande problem. Och jag som var orolig för att jag inte hade någon talang.

Nu ska jag gå ut och avreagera mig på snön! 2012-01-22 EFIT

Idag är det dags för EFIT = Ett Foto I Timmen. Jag brukar inte göra det, men idag blev jag lite sugen när jag såg att min syster var i full gång.

09:00 Här bjuds det på två bilder, en liten mus är och hälsar på och Dagny sitter i sitt fönster och håller koll10:00 Alexander pustar ut mitt i städningen


11:00 En suddig Alex dammsuger


12:00 Lunch på G


13:00 Lunchgästerna


14:00 Fika


15:00 Alex har slagit sig ner i "fotbollssoffan"


16:00 Dagny äter Skagenröra


17:00 Pysslar med mina mormorsrutor


Min första mormorsruta

Kunde inte hålla fingrarna borta ;-)


Sälen 2012

Sälen it is. -15 grader och nyfallen snö i skrivande stund. Även om jag inte är ett big fan av kyla och snö så är det mysigt. Men så klart, jag sitter ju inne i stugans värme och tittar ut genom fönstret. De andra är i färd med att klä på mer eller mindre glada barn för att sedan bege sig ut i backen.

Det är Alex och min sista dag häruppe. Imorgon börjar vi vår resa hemåt. Hur mysigt det än är att vara iväg så här så får jag alltid hemlängtan efter ett par dagar. Det är väl som ordspråket säger:
"Borta bra, men hemma bäst"

På hemvägen ska vi stanna till i Örebro och shoppa loss lite. Alltid kul att komma till en annan stad och handla lite nytt. Behöver verkligen nya kläder då nästan allt som finns i min garderob är urtvättat och nopprigt. Men så blir det väl när man inte köper kläder regelbundet.

Här följer lite bilder från veckan i norr:

Jag gör mig redo för en promenad


En liten bäck en bit från stugan


En gångväg, som tyvärr inte alls gick långt


Stugan, vi bor i den vänstra delen. Den är för övrigt till salu ifall någon skulle vara intresserad.


Utsikten från stugan


Vårt rum


Alfapetspel - gick åt pipan


Alexander


Matlagning på G


Bordet står dukat

Igår "förmiddag" tog jag och Alex en promenad i det vackra vinterlandskapet. Enligt mig, en alldeles lagom lång promenad och ni kan ju gissa vad Alex tyckte. :-)

Leker egytisk gudinna


Alex är fortfarande på gott humör


Det är vitt så långt ögat kan nå


Vatten, vatten, bara vanligt vatten


Vi hittade en genväg i form av en skoterväg (Alex idé)


Alex blev tillslut så ledsen så att han gömde sig i ett träd


Här är han väldigt upprörd över missvisande skyltar. Jag tror kommentaren var: "Det här är fan i mig längre än 1 km"

På kvällen bjöd Bho och Ewa oss alla på restaurang.Buffé med grillat viltkött


Vi fick minigrillar så att vi fick grilla köttet själva


Grillmästaren
Alexander roade sig

Nu väntar jag på att herr Eklund ska höra av sig och meddela när det blir kaffe i värmestugan.


Fia med knuff

Det ska börjas i tid!


Placeringskort

Japp, nu har jag kommit så pass långt att jag har börjat klippa isär namnen och fålla dem i kanterna. Alla namn är inte färdigbroderade, men är på god väg. Räknade ut igår att jag har ca 25 namn kvar att brodera. Puh, tur att jag tycker att det är kul. Mindre kul är det att fålla dem. Riktigt tråkigt faktiskt!


Golfie!

Idag var det alltså dags för besiktning av Golfen. Hade väl på känn att den inte skulle gå igenom, men hade aldrig trott att det var så illa. Det var gränsfall att han ens släppte iväg mig därifrån och det gjorde han med orden, kör henne hem men inte längre.

Det största problemet är alltså framaxelbalken, som i princip kan lossna när som helst då den är helt sönderrostad. Jag förstår inte mycket av bilar, men vad jag förstod så blir det inte vackert om den lossnar när man ligger i 100 km/h på E22:an, vilket jag ofta gör.

Några väl valda ord vid detta tillfälle?
FAN HELVETES JÄVLA SKIT!


Husse, får jag smaka?


Sovande töser

Maggan älskar att borra ner sig i sitt hö och sova, medan Dagny gillar golvvärmen utanför bastun.


Fredagsmys hos syster

I fredags var det röd dag och alltså var man ledig från jobbet. Vi passade då på att åka ner till min syster och hennes bihang. Tanken är att de ska se efter lilla Dagny när vi är i fjällen. Så vi tog med oss våra fyrbenta tjejer och åkte söderut.


När vi kom dit bjöds det på muffins


Värdparet


Benjamin sitter i trappen och surar. Han var inte alltför nöjd över besöket. :-)


Här är orsaken till Benjamins surande: en morrande liten tjej


Han är allt en liten Bamse


Medans katterna morrade på så spelade vi lite Uno


En spökbild


Carro har långa fötter


De bara bråkas, hela tiden


Lilla Gösta var nog den som pustade ut mest när vi begav oss hemåt.

Förhoppningsvis så vänjer sig katterna vid varandra efter ett tag. Förutom ett litet missöde på lördagen, då Benjamin bestämde sig för att klå Dagny så har det gått bra. Lite morrande och fräsande, men det kändes bättre på lördagen. Så jag tror att det kommer att gå kanon, bara de reder ut vem som bestämmer och vem som lyder. :-)

Tack för god mat och gott sällskap!


Frukost på sängen

Imorse fick Dagny frukost på sängen. Intet ont anande om vad som komma skall. Mattes sötnos!


Bästa appen

Jag har ju dukat under och blivit en Iphonenörd jag med och igårkväll när jag satt och lekte med min kära vän hittade jag en bra app. Den heter Relax Forest. Den fanns även som Sea och Raindrops, men eftersom jag enbart blir stressad alternativt kissnödig av vattenljud så gick de bort.

Men som sagt, Relax Forest! Lyssnade på den igårkväll när jag gick och la mig och jag lyckades faktiskt slappna av. Muskelknutarna, som bor i mina axlar är fortfarande kvar, men i övrigt känner jag mig mer avslappnad och utvilad idag.

Tänkte plugga in hörlurarna när jag sitter på bussen sen också och se om man kan slappna av ytterligare!

Ha en bra dag!


2011 turns in to 2012

Japp, då var ännu ett år till ända. Det har varit ett händelserikt år med både upp- och nedgångar, men jag väljer att enbart se uppgångarna.

En liten summering hör väl till ordningen!

Bestämmer mig för att bli vältränad och skaffar ett gymkort. Blev tyvärr ej vältränad av att gymkortet bara låg orört i plånboken. :-/

Tillbringar första sommaren i huset och njuter av alla blommor och växter som dyker upp.

Börjar arbeta på Systembolaget i Valdemarsvik istället för Systembolaget i Ingelsta. STOR förbättring på alla sätt och vis.

Alexander ställer den stora frågan och svaret blir JA!

Säkerligen har det hänt massor av mer roliga saker under året, men dessa är de som jag kommer på i skrivande stund.

Hur firades det nya året in då? Jo, hos paret Centerstrand/Nyman på Skolgatan 30. En kväll med gott sällskap, god mat och många, många skratt!


Frida med sin Limo


Jag tillsammans med min bordskavaljer


Frida och Anna fixar efterrätten


Det lektes lekar och detta laget vann inte, för det gjorde mitt!


Soffhäng


Fina flickor


Tolvslaget


Alexander och killen med glasögonen (Viktor)


Gung till Abbas Happy New Year


Bråk


Lägg märke till de två sofistikerade herrarna i mitten av bilden


Det kanske blir två bröllop under 2012??


Det var tre stycken av festens alla deltagare som var nyktra och det var de här grabbarna, eller?

Det finns även en underbar film av två skönsjungande killar, men av respekt för de anhöriga visas den endast privat.

Ett stort tack till värdparet Anna och Johan för en underbart rolig kväll!


RSS 2.0