Jacobs hälsokök

Systembolagets julklapp till sin anställda var förra året ett presentkort från mediacard.nu. Det fungerar så att man får logga in på en hemsida och välja en produkt i hälsans tecken. Man får välja mellan cd-skivor, ljudböcker, receptböcker och tidningsprenumerationer.

Ikväll loggade jag in och gjorde mitt val:Jag valde receptboken Jacobs Hälsokök. Då vi är två stycken med magkatarr här hemma så har jag beslutat att vi ska skaffa oss bättre matvanor och kanske kan denna bok vara en hjälp på vägen.

Så här står det om boken på cdon.com:

"I en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.

Den här boken handlar om familjemetoden ? ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta ? ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag.

Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart ? utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid."

Jag tror att den är super!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0