Julstämning

Nu börjar jag få riktig julstämning här hemma. Är färdig i vardagsrummet också. Längtar till Lucia-helgen då jag får sätta upp alla tomtar också. Älskar att julpynta.


Soffbordet


Fönstret


Eftersom en blomma skymde det mesta av gardinen på föregående foto så lägger jag in ett enbart på gardinen

Har även ändrat om lite i köket:

Var ju tvungen att få plats med mitt kalenderljus på köksbordet


Så julstjärnan fick flytta upp till sin kompis


Igår var min kära familj här och hälsade på. Vi var på julmarknaden i Värmekyrkan där mamma köpte mig denna underbart söta tomte:


Eftersom vi har två fönster i köket så var jag tvungen att köpa en till :-)


Vill passa på att tacka min familj för en underbar dag igår. Alltid trevligt att ha er på besök! Även om ni får hjälpa till mycket när ni väl kommer, vilket jag också vill tacka för. :-) Skulle inte klara mig utan er!

So long

Pyntandet har börjat...

Efter två hemska dagar på jobbet så fick jag äntligen komma hem och börja pynta för imorrn är det FÖRSTA ADVENT. Förstår verkligen inte var tiden tar vägen, men härligt med JUL ska det i alla fall bli. Börjar få riktigt julkänsla.

Jag har dock bara hunnit med köket än så länge. Tänkte att jag skulle hinna med vardagsrummet också, men det får bli imorgonbitti.


Köksbordet (ignorera Alex kostym som hänger på väggen)


Från en annan vinkel


Fönstret i "köksdelen"


Bänken


En vy från sovrummet sett


Påbörjade lite i hallen också. Dock är jag inte helt nöjd med duken, den korvar sig.

Ber om ursäkt för de otroligt dåliga bilderna, men kameran är värdelös inomhus. Förstår inte varför. Teknikskit!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och se på Dansbandskampen och Titanix. Är helt ofantligt trött och orkar ingenting mer ikväll!!

Imorgon kommer min familj och hälsar på. Vi ska gå på julmarknad och sen bjuds det på lax här hemma i Borg.

Ha det!

Foton

Nu har jag beställt framkallning för 329 foton. Alex och jag pratade för ett tag sedan om att det är så tråkigt att ej ha några fotoalbum att sitta och bläddra i längre. Och när hans dator kraschade så blev vi ju av med en massa kort så nu tog jag arlset ur vagnen och beställde framkallning. Har suttit och sorterat ut kort från året och hittills har jag fått ihop 825 stycken. Det är inte så farligt dyrt att framkalla kort egentligen, men vi delade upp beställningen för annars hade det blivit en ganska stor engångskostnad. Ska försöka hålla att man framkallar då och då nu så att man har lite album att kika i när andan faller på. Köpte tre album på Gekås som rymmer 300 kort vardera. Sen får man köpa flera. :-) Vill helst att alla album ska vara likadana. Blir snyggare i hyllan då.

Har även tagit min första tur på motionscykeln, som jag fick av mamma, idag. Det var jobbigt. Herregud vilken dålig kondition man har. Men bara att kämpa på. Tänkte att jag skulle ta mig ut på en promenad också nu när det är uppehåll ute.

Ha det!

Julklappsönskelista 2009

Detta önskas:

Presentkort (H&M,Cubus,gardiner)
Uppläggningsskålar + -fat
Dan Browns nya bok - Den förlorade symbolen
Tofflor


För tillfället kommer jag ej på något mer, men listan kanske kan uppdateras om jag kommer på något mer :-)


Ullared November 2009

Igårnatt ringde klockan 02.25 och det var bara att gå upp och göra sig i ordning för klockan tre kom David och Frida och hämtade oss och resan mot ULLARED började. 


Det här köpte jag (Alex var med och köpte en del av det):


Kalenderljus


En tomte med stor näsa


Spritspåsar


Stearinljus


Vet inte vad detta kallas egentligen, men vi kan kalla det frässkydd


En termos


Första-hjälpen-låda att ha i bilen


Reflexvästar att ha i bilen


Sällskapsspel


Ännu ett spel


Textiltvätt


Fotoalbum


Dvd-filmer


En mysdress (det är en väldigt icke-smickrande bild på mig, men den bjuder jag på)

Sen köpte jag skidkläder, men jag orkade inte krångla på mig dem nu och posa. Så de får ni se någon annan gång.

Nu ska jag lämna över internetanslutningen till Alex, som vill spela PES med Henrik.

Ha det!!

Lilla Limo

I torsdagskväll var jag och hälsade på Frida och Limo. Passade på att ta lite kort på bushunden.


Han har vuxit till sig rejält


Älsklingsleksaken får sig en omgång

Dålig uppdatering

Värst vad jag är dålig på att uppdatera min blogg. Kanske är för att det inte händer så fasligt mycket här. Kan ju i och för sig räkna upp lite saker som händer i den närmaste framtiden:

Imorgon (onsdag) kommer min kära moder in till den stora staden. Hon skulle först till sjukhuset och ta prover och sen ska vi ses och göra stan. Sen på kvällen ska vi även ner till Viken en sväng och hämta diverse saker, som vi har fått övertagit då de kärleksfulla ungdomarna ej hade plats för dem. (ska försöka komma ihåg att ta med kameran och föreviga).

På fredag ska vi på begravning. Alex's farfar avled för ett par veckor sedan så det har blivit dags att ta adjö av honom.

På lördag åker jag, Alex, Frida och David till Ullared. Skulle egentligen åkt redan på fredagen, men på grund av omständigheterna blev det ändrade planer. Så det blir en gammal hederlig en-dagstripp ner till gamla härliga Gekås. Gå upp mitt i natten och komma hem sent! Det ska hur som helst bli jättekul. 

Kommande tisdag så bär färden av till Stavsjö, närmare bestämt hem till Sara/Maggan (Saras mamma) där det vankas ljusparty. Sällskapet för kvällen blir Sandra. Jag har aldrig varit på ljusparty så det ska bli himla intressant. Det kanske kan inhandlas något fint och härligt doftande ljus. Dock har jag hört att priserna inte är de mest förmånliga, men någonting kanske man kan unna sig.

Kommande lördag (28nov) blir det julbord med jobbet. Börjar dock få mina tvivel på om jag ska gå eller inte. Pengarna är ju slut (eller hur) så vi måste ju stå för kalaset själva och det går på 450 kronor. Det är inga småpotatis för mig för tillfället plus att det har dykt upp lite oförutsedda kostnader precis nyligen. Sen är det ju de vanliga kostnaderna som blir nu när vi börjar närma oss jul. Sen vet jag faktiskt inte om jag tycker att det är värt så mycket pengar. Jag äter ju dessutom inte mycket på ett traditionellt julbord. Kanske är lika bäst att strunta i det. Å andra sidan kan det ju vara kul att komma iväg och få göra något med arbetskamraterna annat än att bara sitta i kassan och irritera sig på kunder. Den som lever får se... Annars så ska det i alla fall intagas på Löfstad slott för er som undra.

Ja, sen orkar jag inte gå längre fram. Kan inte komma på något sådär som är inplanerat heller. Förutom att fira jul.

På nyåret funderade jag och Alex på om vi skulle bjuda på fest. Måste dock sätta oss ner och se över vilka som ska bjudas. Räknade upp några stycken igår och det blidde en hel del. Men det kan vara kul att samla alla och umgås tillsammans och att dessutom få vara hemma hos sig själv sätter jag stort plus på. Kanske beror på att jag börjar blir gammal. Nåväl, vi får väl se vad som bestäms. Vet ju inte heller vad andra människor har planerat.

Nu kommer snart Alex hem från jobbet. Ska jag se vad jag kan hitta på att tjata på honom om ikväll ;-). Nävars, här ska bara gosas!

Ha det!

Flunsan har slagit till

Jaha, då var det tydligen dags för året influensa. 38,8 i feber, ej sovit på hela natten och  världens värk i ryggen. Tycker väldigt synd om mig själv just för tillfället!!

*host host*

Oh my god!!



Can't wait

Bara för att...

Har varit ensam hemma hela veckan, som jag skrev om häromdagen, och inte haft någonting att göra. Har de hört av sig från jobbet? Nej! Ikväll kommer Alex hem från Tyskland och vi skulle åka ner till Viken imorrn för att vara hundvakt och hjälpa till vid mammas flytt och vad tror ni händer? Jo, de ringer från jobbet och frågar om jag kan jobba till 20:20 imorgon och eventuellt på lördag med (beroende på om en är sjuk eller inte). Eftersom jag inte har något annat val är det ju bara att säga att "Ja, det går bra". Och ännu en gång så får man strunta i det man egentligen har planerat för att jobba. Och kom fram till att jag måste cykla också, annars kommer jag inte hem varken imorgonkväll eller på lördag (för de har ju dragit in en massa bussar eftersom tåget numera stannar i Kimstad)

Argggghhhhhh, blir så irriterad!! Jaja, man får ju iaf nog med pengar så att man kan betala hyran denna månad också tack vare detta.....

Nu ska jag äta och försöka att inte irritera mig mera. Livet är som det är!

Bye bye

Ensam hemma

Den här veckan blir det mycket ensamtid. Alex är nämligen iväg på konferens i Tyskland i tre dagar (egentligen bara två, men han är borta i tre eftersom han åker direkt till jobbet när han kommer hem imorgon). Det gör inte så mycket egentligen, bara att man blir uttråkad efter ett tag. Gäller att hålla sig sysselsatt. Så igår fixade jag lite i köket, satte om blommor och sen åkte jag in till stan och hälsade på Jessika och Jimmy, och förstås lilla Angela. Sötare unge får man leta efter. Hon är så rund och go om kinderna. Annars är det jätteroligt att få upp kontakten med Jessika igen. Vi umgicks mycket under gymnasiet och hittade på mycket bus ihop.

Idag blir det att städa. Fick en lapp i brevlådan igår om att hyresvärden kommer hit imorgon och kontrollerar att vi har brandvarnare på varje våning. Jag störde mig dock på sista meningen: "Till dem som inte har möjlighet att vara hemma kommer jag att gå inte med huvudnyckel". Visst är det så att de måste ha hyresgästens medgivande för att få gå in med huvudnyckel? Nu är ju jag antagligen hemma imorgon när de kommer (om de ej ringer från jobbet) så det berör ju inte oss och inte har jag något emot att de går in heller, bara de meddelar i förväg. Men ändå så hängde jag upp mig på att hon skrev att de går in vilket fall som helst. Även om det är de som äger fastigheten så är det ju ändå vårt hem och vi hyr det av dem. Mitt hem är något heligt för mig och jag vill inte ha en massa människor springande här utan mitt medtycke, speciellt inte när man inte är hemma. Tycker faktiskt att det är lite läskigt att en människa anser sig ha rätt och knalla in i någons hem utan tillåtelse (även om de äger fastigheten). Vid sådana här tillfällen har jag bara lust att ringa till dem och säga att vi ej ska vara hemma och att de ej har rätt att gå in. Bara för att sätta mig på tvären. Nu tänker jag inte göra det för det ger ingenting, men det skulle vara bra roligt.

Nu måste jag komma igång med städningen. Har ju fastnat framför Criminal Minds. Lånade de två första säsongerna av Jessika igår. 

So long! 

4 katter och 1 marsvin


Gösta ville undersöka kameran


Här är han i all sin prakt


Benjamin är en trött liten kissekatt


Han ser lite besvärad ut


Quasimodo är på jakt efter något gott


Här har han tagit plats hos Husse


Helmut tar sig en smakbit


Dags för en middagslur


Maggan mumsar hö


Tittut

Besök i Hosum

Alex åkte igår iväg på kryssning och istället för att sitta ensam hemma och göra ingenting alls så åkte jag ner till Valdemarsvik och hälsade på mina kära föräldrar. Syster med bihang var också närvarande. Mamma ska ju flytta ut till pappa igen så Fredrik hjälpte till att bära kylskåp och frys. På söndagen var vi även nere en sväng i mammas lägenhet och packade lite smått och gott.


Här ska det nygamla kylskåpet stå


Här är Fredda och Pappa på väg ut ur källaren med det


Nästan på plats...


Detta förra kylskåpet/frysen får numera bo i källaren


Och mamma fick slava i köket


men sen gick hon och lade sig


Och Fredrik sprang bara runt med sin kamera hela tiden...förutom när han satt ner med den


Syster Yster

So long!


RSS 2.0