Köttbullar med kryddpeppar
Idag är en sådan dag som jag har lust att spendera i köket. Hittade ett recept på köttbullar precis innan jul, men hann ej med att testa det så det fick bli nu istället. Måste säga att det blev supergott!

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 dl mjölk
½ dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 krm mald kryddpeppar
1 msk+ 2 msk smör
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillagning:
Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt stå och svälla i 5 minuter. Stek lök och kryddpeppar i 1 msk smör i 3 minuter. Låt kallna. Blanda alla ingredienser med köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Rulla färsen till små bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i omgångar runt om i 2 msk smör i cirka 8 minuter.
Källa: Allt om mat, julnumret 2009
TRY THIS AT HOME!!

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 dl mjölk
½ dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 krm mald kryddpeppar
1 msk+ 2 msk smör
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillagning:
Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt stå och svälla i 5 minuter. Stek lök och kryddpeppar i 1 msk smör i 3 minuter. Låt kallna. Blanda alla ingredienser med köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Rulla färsen till små bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i omgångar runt om i 2 msk smör i cirka 8 minuter.
Källa: Allt om mat, julnumret 2009
TRY THIS AT HOME!!
Kommentarer
Postat av: Carro
De där är ju dögoda! Jag har oxå det där receptet, gjorde alltid dem när jag bodde på Storgatan 80.
Postat av: Carro
De där gjorde jag alltid när jag bodde på Storgatan 80, de är supergoda!
Postat av: Carro
Oj, nu gjorde jag dubbelt.
Trackback